Welke eigenschappen heeft Polycarbonaat?

Welke eigenschappen heeft Polycarbonaat?

Een polycarbonaat veranda wordt steeds populairder, maar waarom eigenlijk? Kort door de bocht is het omdat polycarbonaat voordeliger is, lichtgewicht is en een enorm sterk alternatief is voor een glazen veranda. We lichten u vandaag enkele eigenschappen van het populaire polycarbonaat toe. De keuze van de dakbedekking voor uw veranda is uiteraard een persoonlijke keuze. Top Veranda's levert buiten de twee standaard polycarbonaatdakplaten ook hittewerende polycarbonaat platen.

Materiaal

Er zit beschermfolie over de beide zijden van de polycarbonaat platen ter bescherming. Polycarbonaat wordt geleverd in geëxtrudeerde platen. Eigenlijk is polycarbonaat een stevige, harde en doorzichtige kunststof. Een groot voordeel van polycarbonaat is het enorme sterke materiaal. Zo is polycarbonaat 250 x sterker dan glas

Vocht en weersbestendigheid

Polycarbonaat is enorm goed bestand tegen hoge temperaturen. Mocht er toch brand ontstaan dan is er niet veel aan de hand want polycarbonaat is brandvertragend. Het materiaal van polycarbonaat kan bovendien tegen UV-straling, dus geen verkleuring op uw veranda. Verder is de vochtopname van polycarbonaat gering.

Vocht en weersbestendigheid

Voordelen van polycarbonaat

Terrasoverkappingen zijn bij uitstek geschikt voor polycarbonaat platen, het is niet alleen een enorm sterk materiaal maar het laat zich ook nog eens makkelijk buigen. Wist u dat polycarbonaat ook nog eens 50% lichter is dan glas? 

Voordelen van polycarbonaat

Welke kleuren polycarbonaat zijn er?

Bij onze veranda's kan er standaard gekozen worden uit twee soorten dakbedekking; Polycarbonaat Helder of polycarbonaat Opaal. Tegen een meerprijs kan er ook gekozen worden voor polycarbonaat dakbedekking met specifieke eigenschappen; bijvoorbeeld hittewerende of extra heldere platen. De namen zeggen het eigenlijk al. Polycarbonaat helder is helder en polycarbonaat opaal ''melk achtig'' van kleur. Heldere polycarbonaat platen laten zo'n 75% licht door en de opaal platen zo'n 65%. Deze opalen polycarbonaat platen zullen geen sterke zonnestralen doorlaten, wat een mooi diffuus zacht licht in uw veranda geeft. Benieuwd welke planten u het beste in een veranda kan plaatsen? Check dan onze blog

Brochure aanvragen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

#Staycation in uw eigen veranda!

Genieten in je veranda deze zomer!

...Lees meer...
Maak uw veranda geschikt voor zowel de zomer als de winter

Een veranda is een heerlijke plek om te genieten, bij te komen van uw dag of een goed gesprek te voeren op de lange avonden. U kunt langer buiten genieten in de zomer en in de winter zit u lekker warmpjes de sneeuw te bewonderen onder een dekentje of eventueel met een terrasverwarmer. Ziet u zich daar ook al helemaal zitten? Neem dan contact met ons op! Wilt u ook vaker gebruikmaken van uw veranda...

Lees meer...
Veranda te warm in de zomer?

Veranda te warm in de zomer? Ontdek alle tips en tricks om dit te voorkomen en volop te genieten van uw veranda. Een veranda is er namelijk om juist volop van te genieten als de zon schijnt. Om te voorkomen dat uw veranda te warm wordt in de heerlijke zomermaanden, hebben wij de volgende tips voor uw op een rijtje gezet.

...Lees meer...
Top 3 tuinkamers

Een tuinkamer is een echte aanwinst voor uw huis en tuin. Een tuinkamer kan namelijk eindeloze combinaties bieden: u kunt er in de wintermaanden genieten met een goed boek en lekker kopje thee, maar ook in de zomermaanden biedt een tuinkamer talloze mogelijkheden. Dat klinkt wel heel aanlokkelijk, hè? Wij maken uw droom graag werkelijkheid! Bekijk onze top 3 tuinkamers.

...Lees meer...