Welke planten in een veranda plaatsen?

Welke planten in een veranda plaatsen?

Populaire planten voor in de veranda? Er zijn enorm veel verschillende soorten planten te vinden die uw veranda in no-time opfleuren. Een mooie, snelgroeiende plant is natuurlijk de bananenboom, die een echte blikvanger voor uw veranda is. Als het even meezit, groeit een bananenplant tot net onder het plafond. Bij ons in GroenRijk Den Bosch is een grote tuinplanten en kamerplanten afdeling waar u terecht kunt. Enkele populaire planten voor in de veranda zijn: palmen, bamboe, de olijfboom en vijg. Bovendien wordt citroen geranium gebruikt voor het lekkere luchtje en om de irritante muggen op afstand te houden. Andere populaire terras toppers zijn:

 • Conifeer
 • Hortensia’s
 • Margrieten
 • Sier struik Buxus
 • Rododendron

Prachtige planten voor uw veranda

Een veranda of overkapping vormt een echt verlengstuk van uw tuin wat het natuurlijk de ideale plaats maakt voor verschillende bloemen en planten. Door een veranda te kopen, haalt u immers het buitenleven naar binnen toe. Veel planten doet het juist heel goed in het microklimaat wat vaak in veranda's voorkomt. 

Exotische planten

Ons tuincentrum in Den Bosch biedt enorm veel verschillende soorten exotische plantjes die gek zijn op een standplaats in de veranda. Stuk voor stuk hebben ze hun eigen verzorging nodig, dus lees u altijd vooraf goed in. Denkt u eens aan prachtige palmbomen, citrusbomen, bananenbomen, maar ook vetplantjes, cactussen en olijfbomen zijn onmisbaar! Deze exotische plantjes geven de tuinkamer een zonnig, zuiders uiterlijk.

Rododendron

Of kies voor subtropische plantjes in uw overkapping

Heeft u thuis een veranda die dienst doen als een aparte veranda en niet als extra leefruimte? Dan zijn mediterrane of subtropische planten uiterst geschikt voor dit type overkapping. Wist u dat deze subtropische planten probleemloos temperaturen van dertig graden of meer verdragen? En in de avonden, doen ze het weer prima in de kou. Vaak zijn deze plantjes ook gek op lichtinval, wat in bijvoorbeeld een glazen veranda natuurlijk helemaal prima is.  Enkele voorbeelden:

 • De ficus
 • Orchideeën
 • Lepelplant
 • Skeletplant
 • Gatenplant/Monstera
 • Dracaena

monstera in uw veranda kopen

Leefveranda: wat voor planten?

Heeft u een complete leefveranda thuis? Dan is het vaak zo dat er een constante temperatuur heerst. Heeft u zo'n soort veranda thuis? Dan raden wij u altijd tropische planten aan. Zo adviseren wij Bromelia’s, Orchideeën, Ficussen, Varens en Philodendrons. Deze planten zijn namelijk gek op een constante temperatuur dag en nacht. Houd rekening met zo'n twintig graden bij u thuis. Ook 's nachts kunt u de temperatuur het beste niet onder de 18 graden laten zakken. 

Veranda's

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Stijlvol en praktisch: lamellendoek

Het binnenseizoen is net begonnen, maar dat betekent niet dat u uw veranda moet laten voor wat het is. U wilt niets liever dan optimaal genieten van uw terras of tuin, toch? Met een lamellendoek bent u de baas over de hoeveelheid zon en schaduw die uw veranda binnen schijnt. Dit fantastische accessoire voor uw glazen of polycarbonaat veranda geeft u de macht over zowel het voorjaarszonnetje als de winterzon. Of u nu zin heeft in een z...

Lees meer...
Maak kennis met: pergola met harmonicadoek!

Terwijl de koudste dagen van het jaar in aantocht zijn, is het goed om vast na te denken over de perfecte manier om straks, wanneer de lente weer aanbreekt, van de buitenlucht te genieten. Als u op zoek bent naar een stukje paradijs in uw eigen achtertuin, dan is onze aluminium pergola met zonnedoek uw antwoord op die zoektocht. Laat ons van Top Veranda's u meenemen op een creatieve reis door de wereld van de pergola en het harmonicahoek, w...

Lees meer...
Ontdek de overstekende terrasoverkapping

Het is tijd om ons te verdiepen in een gloednieuwe trend die de wereld van de buitenruimtes op zijn kop zet: overstekende overkappingen. Als u van plan bent om uw buitenruimte te upgraden met een terrasoverkapping, dan bent u hier aan het juiste adres voor een flinke portie inspiratie. Deze innovatieve constructie biedt een unieke oplossing om te genieten van uw tuin en terras, zelfs wanneer Moeder Natuur haar grillige buien heeft. La...

Lees meer...
Tuinkamer als ideale thuiskantoor

Ontdek efficiënt werken in rust en stijl!

...Lees meer...
HEEFT U EEN VRAAG OVER ONZE SERVICE?

Ons team staat voor u klaar!

Contact & openingstijden