Welke planten in een veranda plaatsen?

Welke planten in een veranda plaatsen?

Populaire planten voor in de veranda? Er zijn enorm veel verschillende soorten planten te vinden die uw veranda in no-time opfleuren. Een mooie, snelgroeiende plant is natuurlijk de bananenboom, die een echte blikvanger voor uw veranda is. Als het even meezit, groeit een bananenplant tot net onder het plafond. Bij ons in GroenRijk Den Bosch is een grote tuinplanten en kamerplanten afdeling waar u terecht kunt. Enkele populaire planten voor in de veranda zijn: palmen, bamboe, de olijfboom en vijg. Bovendien wordt citroen geranium gebruikt voor het lekkere luchtje en om de irritante muggen op afstand te houden. Andere populaire terras toppers zijn:

 • Conifeer
 • Hortensia’s
 • Margrieten
 • Sier struik Buxus
 • Rododendron

Prachtige planten voor uw veranda

Een veranda of overkapping vormt een echt verlengstuk van uw tuin wat het natuurlijk de ideale plaats maakt voor verschillende bloemen en planten. Door een veranda te kopen, haalt u immers het buitenleven naar binnen toe. Veel planten doet het juist heel goed in het microklimaat wat vaak in veranda's voorkomt. 

Exotische planten

Ons tuincentrum in Den Bosch biedt enorm veel verschillende soorten exotische plantjes die gek zijn op een standplaats in de veranda. Stuk voor stuk hebben ze hun eigen verzorging nodig, dus lees u altijd vooraf goed in. Denkt u eens aan prachtige palmbomen, citrusbomen, bananenbomen, maar ook vetplantjes, cactussen en olijfbomen zijn onmisbaar! Deze exotische plantjes geven de tuinkamer een zonnig, zuiders uiterlijk.

Rododendron

Of kies voor subtropische plantjes in uw overkapping

Heeft u thuis een veranda die dienst doen als een aparte veranda en niet als extra leefruimte? Dan zijn mediterrane of subtropische planten uiterst geschikt voor dit type overkapping. Wist u dat deze subtropische planten probleemloos temperaturen van dertig graden of meer verdragen? En in de avonden, doen ze het weer prima in de kou. Vaak zijn deze plantjes ook gek op lichtinval, wat in bijvoorbeeld een glazen veranda natuurlijk helemaal prima is.  Enkele voorbeelden:

 • De ficus
 • Orchideeën
 • Lepelplant
 • Skeletplant
 • Gatenplant/Monstera
 • Dracaena

monstera in uw veranda kopen

Leefveranda: wat voor planten?

Heeft u een complete leefveranda thuis? Dan is het vaak zo dat er een constante temperatuur heerst. Heeft u zo'n soort veranda thuis? Dan raden wij u altijd tropische planten aan. Zo adviseren wij Bromelia’s, Orchideeën, Ficussen, Varens en Philodendrons. Deze planten zijn namelijk gek op een constante temperatuur dag en nacht. Houd rekening met zo'n twintig graden bij u thuis. Ook 's nachts kunt u de temperatuur het beste niet onder de 18 graden laten zakken. 

Veranda's

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

#Staycation in uw eigen veranda!

Genieten in je veranda deze zomer!

...Lees meer...
Maak uw veranda geschikt voor zowel de zomer als de winter

Een veranda is een heerlijke plek om te genieten, bij te komen van uw dag of een goed gesprek te voeren op de lange avonden. U kunt langer buiten genieten in de zomer en in de winter zit u lekker warmpjes de sneeuw te bewonderen onder een dekentje of eventueel met een terrasverwarmer. Ziet u zich daar ook al helemaal zitten? Neem dan contact met ons op! Wilt u ook vaker gebruikmaken van uw veranda...

Lees meer...
Veranda te warm in de zomer?

Veranda te warm in de zomer? Ontdek alle tips en tricks om dit te voorkomen en volop te genieten van uw veranda. Een veranda is er namelijk om juist volop van te genieten als de zon schijnt. Om te voorkomen dat uw veranda te warm wordt in de heerlijke zomermaanden, hebben wij de volgende tips voor uw op een rijtje gezet.

...Lees meer...
Top 3 tuinkamers

Een tuinkamer is een echte aanwinst voor uw huis en tuin. Een tuinkamer kan namelijk eindeloze combinaties bieden: u kunt er in de wintermaanden genieten met een goed boek en lekker kopje thee, maar ook in de zomermaanden biedt een tuinkamer talloze mogelijkheden. Dat klinkt wel heel aanlokkelijk, hè? Wij maken uw droom graag werkelijkheid! Bekijk onze top 3 tuinkamers.

...Lees meer...