Tips voor het inrichten van een veranda of overkapping

Tips voor het inrichten van een veranda of overkapping

Bent u een echt buiten mens? Wilt u op warme en koudere dagen tot laat in de avond genieten van uw tuin? Dan is een veranda of overkapping idell voor u. En u bent zeker niet de enige! Veel meer mensen ontdekken de voordelen van een veranda in de tuin. Zo blijft de lucht beter hangen en kunt u lekker beschut uit de wind zitten. Lees snel verder om de handige tips van een overkapping te ontdekken!

1. Styl erop los in uw veranda

Uw veranda is de ideale ruimte om leuk in te richten en écht een verlenging van uw tuin te maken. Als u namelijk neutrale tinten binnenshuis hebt gekozen, dan is het een goed idee om dit ook in de overkapping door te zetten. Denk aan groene planten, tuinmeubels, een haard of andere items! Of verander per seizoen de kleuren, waardoor het eider kwartaal lijkt alsof u een nieuwe veranda heeft! 

2. Plaats leuke tuinmeubels in een veranda

Creëer een leuke zitplek in uw veranda met één van de tuinmeubels bij GroenRijk Den Bosch. Als er een hoek in de veranda zit, koop dan een leuke loungeset of dining hoek. Dat zit comfortabel én u kunt er ook lekker aan eten. Ook erg populair tegenwoordig is een hangstoel wat modern en luxe oogt! Voor wat extra warmte in de wintermaanden kunt u gezellige woondecoratie kopen zoals een gaslantaarn of sfeervolle vuurtafel. 

Veranda of overkapping tips

3. Beplanting in de veranda

Daarnaast moet u de stijlvolle accenten niet vergeten zoals een opvallend vloerkleur of denk aan leuke hangplanten die sfeer bepalen! In het voorjaar kunt u gezellige snijbloemen neerzetten in een decoratie vaas en u bent helemaal summer-ready! Er zijn enorm veel verschillende soorten planten te vinden die uw veranda in no-time opfleuren. Een mooie, snelgroeiende plant is natuurlijk de bananenboom, die een echte blikvanger voor uw veranda is. Als het even meezit, groeit een bananenplant tot net onder het plafond. Bij ons in GroenRijk Den Bosch is een grote tuinplanten en kamerplanten afdeling waar u terecht kunt. Enkele populaire planten voor in de veranda zijn: palmen, bamboe, de olijfboom en vijg. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Waarom kiezen voor een aluminium overkapping?

Onze veranda’s, tuinkamers en overkappingen zijn er in allerlei soorten en maten. Ze zijn er in standaard afmetingen, maar uiteraard kunnen we ook maatwerk leveren. Gaat u voor een dak van glas of polycarbo...

Lees meer...
Voordelen van een veranda met plat dak

Onze veranda’s, tuinkamers en overkappingen zijn er in allerlei soorten en maten. Dit geldt ook voor het dak dat op de veranda komt. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een glazen dak of een dak van polycarbonaat. Er is echter ook keuze in stijl: de meeste daken zijn namelijk schuin, onder andere...

Lees meer...
Waarom u moet kiezen voor een tuinkamer

U wilt een mooie toevoeging aan uw huis en tuin doen, en heeft bedacht dat een tuinkamer wel eens een hele goede aanschaf zou kunnen zijn. Daar zijn wij het uiteraard mee eens! Een tuinkamer is een min of meer losse ruimte die in de tuin kan worden geplaatst. Er hoeven daarom geen verbouwingen aan het huis plaats te vinden. Daarom is de prijs vaak net wat aantrekkelijker dan bijvoorbeeld een serre. Uiteraard zijn de medewerkers van Top Veranda&rsquo...

Lees meer...
Dé vragen die u uzelf moet stellen bij de aanschaf van een veranda

U heeft het idee om een veranda, overkapping of tuinkamer aan te schaffen. Top idee! Het is echter belangrijk om goed na te denken over een aantal zaken voordat u tot de aankoop overgaat. Uiteraard zijn de medewerkers van Top Veranda’s er om u van allerhande advies te voorzien, maar het is ook goed om vast een aantal vragen voor uzelf te beantwoorden. Welke vragen? Wij zetten ze voor u op een rij.

...Lees meer...