Tips voor het inrichten van een veranda of overkapping

Tips voor het inrichten van een veranda of overkapping

Bent u een echt buiten mens? Wilt u op warme en koudere dagen tot laat in de avond genieten van uw tuin? Dan is een veranda of overkapping idell voor u. En u bent zeker niet de enige! Veel meer mensen ontdekken de voordelen van een veranda in de tuin. Zo blijft de lucht beter hangen en kunt u lekker beschut uit de wind zitten. Lees snel verder om de handige tips van een overkapping te ontdekken!

1. Styl erop los in uw veranda

Uw veranda is de ideale ruimte om leuk in te richten en écht een verlenging van uw tuin te maken. Als u namelijk neutrale tinten binnenshuis hebt gekozen, dan is het een goed idee om dit ook in de overkapping door te zetten. Denk aan groene planten, tuinmeubels, een haard of andere items! Of verander per seizoen de kleuren, waardoor het eider kwartaal lijkt alsof u een nieuwe veranda heeft! 

2. Plaats leuke tuinmeubels in een veranda

Creëer een leuke zitplek in uw veranda met één van de tuinmeubels bij GroenRijk Den Bosch. Als er een hoek in de veranda zit, koop dan een leuke loungeset of dining hoek. Dat zit comfortabel én u kunt er ook lekker aan eten. Ook erg populair tegenwoordig is een hangstoel wat modern en luxe oogt! Voor wat extra warmte in de wintermaanden kunt u gezellige woondecoratie kopen zoals een gaslantaarn of sfeervolle vuurtafel. 

Veranda of overkapping tips

3. Beplanting in de veranda

Daarnaast moet u de stijlvolle accenten niet vergeten zoals een opvallend vloerkleur of denk aan leuke hangplanten die sfeer bepalen! In het voorjaar kunt u gezellige snijbloemen neerzetten in een decoratie vaas en u bent helemaal summer-ready! Er zijn enorm veel verschillende soorten planten te vinden die uw veranda in no-time opfleuren. Een mooie, snelgroeiende plant is natuurlijk de bananenboom, die een echte blikvanger voor uw veranda is. Als het even meezit, groeit een bananenplant tot net onder het plafond. Bij ons in GroenRijk Den Bosch is een grote tuinplanten en kamerplanten afdeling waar u terecht kunt. Enkele populaire planten voor in de veranda zijn: palmen, bamboe, de olijfboom en vijg. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De ideale locatie voor uw veranda

Zodra u heeft besloten dat u een veranda gaat kopen, is het uiteraard erg van belang om een juiste keuze te maken over de ligging van uw overkapping. Sta daarom altijd even stil bij wat u wilt en laat u adviseren in ons tuincentrum in Den Bosch. Denk bijvoorbeeld na of u juist veel of weinig zon in de tuin wilt, maar ook op welk tijdstip dit gewenst is. Wij hebben de voor- en nadelen voor u op een ri...

Lees meer...
#Staycation in uw eigen veranda!

Genieten in je veranda deze zomer!

...Lees meer...
Maak uw veranda geschikt voor zowel de zomer als de winter

Een veranda is een heerlijke plek om te genieten, bij te komen van uw dag of een goed gesprek te voeren op de lange avonden. U kunt langer buiten genieten in de zomer en in de winter zit u lekker warmpjes de sneeuw te bewonderen onder een dekentje of eventueel met een terrasverwarmer. Ziet u zich daar ook al helemaal zitten? Neem dan contact met ons op! Wilt u ook vaker gebruikmaken van uw veranda...

Lees meer...
Veranda te warm in de zomer?

Veranda te warm in de zomer? Ontdek alle tips en tricks om dit te voorkomen en volop te genieten van uw veranda. Een veranda is er namelijk om juist volop van te genieten als de zon schijnt. Om te voorkomen dat uw veranda te warm wordt in de heerlijke zomermaanden, hebben wij de volgende tips voor uw op een rijtje gezet.

...Lees meer...