Hoe moet u uw veranda reinigen?

Hoe moet u uw veranda reinigen?

Een veranda is een aanwinst voor ieder huis. Niet alleen creëert u een extra plek om te genieten; ook wordt uw huis in veel gevallen meer waard! Een veranda laten plaatsen door Top Veranda's is zo gebeurd, maar een veranda reinigen kan nog een flinke klus zijn. Onze experts geven u tips over het reinigen van uw veranda zodat u er nog langer van kunt genieten. Voor meer tips of informatie over het reinigen of plaatsen van een veranda kunt u altijd langskomen in onze showroom of contact met ons opnemen. Wij helpen u graag met het realiseren van uw droomtuin. 

Veranda reinigen: veel of weinig werk?

Voordat u een veranda aanschaft kunt u al inschatten hoeveel tijd het reinigen in beslag gaat nemen. Woont u in een bosrijke omgeving of aan het strand? Dan zult u vaker de veranda schoon moeten maken en zal dit per keer ook meer tijd in beslag gaan nemen. Het zand van het strand kan zich namelijk snel hechten aan uw veranda en de bladeren uit een bosrijke omgeving kunnen uw goot verstoppen. Bij het reinigen van een veranda onderscheiden wij de volgende drie onderdelen:

  1. Goot
  2. Dak
  3. Frame

Dakgoot schoonmaken veranda

De dakgoot heeft een belangrijke functie, namelijk het afvoeren van overtollig water op het dak. Als deze niet goed werkt of verstopt is, dan kan dit voor schade aan het dak van uw veranda zorgen. Om dit te voorkomen zult u de dakgoot regelmatig takjes en overig vuil moeten verwijderen. Als u dus in een bosrijke omgeving woont, zult u dit vaker moeten doen. 

Genieten van uw veranda in de winter en zomer

Dak veranda reinigen

Het dak schoonmaken kost het meeste tijd bij het reinigen van uw veranda. Er bestaan veel verschillende daken, waardoor het schoonmaken van het dak van een veranda vaak verschilt. In ons assortiment vindt u onder andere veranda's met polycarbonaat dak, een glas dak of zelfs een schuifdak. Ook kunt u natuurlijk kiezen uit een veranda met een plat dak. De veranda's met een plat dak of een schuifdak vergen iets meer onderhoud dan de veranda's waarvan het dak iets naar beneden loopt. Wat het schoonmaken van een veranda met plat dak lastig maakt, is dat het vuil er niet vanzelf af komt. U zult met een tuinslang en eventueel een spons met zeep het dak moeten reinigen. De reguliere veranda's kunnen worden afgespoeld met de tuinslang. Bij een schuifdak zal het vuil zich iets makkelijker hechten door de openingen en zult u met een spons aan de slag moeten om het kleine vuil te verwijderen. 

Frame veranda schoonmaken

Het frame van de veranda schoonmaken is ontzettend simpel en makkelijk. Om de veranda zo lang mogelijk mee te laten gaan kunt u het frame met wat water en groene zeep twee keer in het jaar afnemen. Niet alleen is het mogelijk om dit met water en zeep te doen, ook kunt u een reinigingspasta aanschaffen om vegen te verwijderen of de groene aanslag te verwijderen. 

Meer advies over het reinigen van uw veranda 

Heeft u problemen met het reinigen van uw veranda of wilt u hier meer over weten? Kom dan langs bij onze showroom in Den Bosch. Onze veranda-experts vertellen u hier graag meer over. Een veranda reinigen kost niet veel tijd en is eigenlijk vrij simpel. Succes!

Plan een afspraak

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

10% korting op geselecteerde veranda's in april!

Bij Top-Verandas.nl, dé Brabantse specialist op het gebied van veranda's, terrasoverkappingen en tuinkamers, vieren we de komst van het voorjaar met een speciale aanbieding: in de maand april krijgt u maar liefst 10% korting op geselecteerde veranda's uit ons assortiment!

Lees meer...
Vrijstaande veranda: de do's & don'ts

Top Veranda’s is, zoals u weet, dé veranda en overkapping dealer van Noord-Brabant. We plaatsen onze veranda's echter door heel het land, zodat iedereen kennis kan maken met ons inspirerende assortiment. Wat dacht u van onze selectie vrijstaande veranda’s: helemaal hot and happening! In dit blogartikel bespreken we de belangrijkste do's & don'ts bij het plannen en bouwen van een vrijstaande veranda, zodat u het mee...

Lees meer...
Maart actie: 20% korting op allerlei nieuwe modellen!

De lente staat voor de deur en wat is er nu beter dan uw buitenruimte transformeren in een oase van comfort en stijl? Bij Top-Veranda's.nl begrijpen we de behoefte aan een prachtige en praktische buitenruimte, en daarom hebben we een spectaculaire actie voor u in petto: ontvang in maart 2024 20% korting op allerlei nieuwe aluminium veranda's! Laat deze kans niet aan u voorbijgaan en ontdek waarom deze veranda's de perfecte keuz...

Lees meer...
Stijlvol en praktisch: lamellendoek

Het binnenseizoen is net begonnen, maar dat betekent niet dat u uw veranda moet laten voor wat het is. U wilt niets liever dan optimaal genieten van uw terras of tuin, toch? Met een lamellendoek bent u de baas over de hoeveelheid zon en schaduw die uw veranda binnen schijnt. Dit fantastische accessoire voor uw glazen of polycarbonaat veranda geeft u de macht over zowel het voorjaarszonnetje als de winterzon. Of u nu zin heeft in een z...

Lees meer...
HEEFT U EEN VRAAG OVER ONZE SERVICE?

Ons team staat voor u klaar!

Contact & openingstijden