Hoe moet u uw veranda reinigen?

Hoe moet u uw veranda reinigen?

Een veranda is een aanwinst voor ieder huis. Niet alleen creëert u een extra plek om te genieten; ook wordt uw huis in veel gevallen meer waard! Een veranda laten plaatsen door Top Veranda's is zo gebeurd, maar een veranda reinigen kan nog een flinke klus zijn. Onze experts geven u tips over het reinigen van uw veranda zodat u er nog langer van kunt genieten. Voor meer tips of informatie over het reinigen of plaatsen van een veranda kunt u altijd langskomen in onze showroom of contact met ons opnemen. Wij helpen u graag met het realiseren van uw droomtuin. 

Veranda reinigen: veel of weinig werk?

Voordat u een veranda aanschaft kunt u al inschatten hoeveel tijd het reinigen in beslag gaat nemen. Woont u in een bosrijke omgeving of aan het strand? Dan zult u vaker de veranda schoon moeten maken en zal dit per keer ook meer tijd in beslag gaan nemen. Het zand van het strand kan zich namelijk snel hechten aan uw veranda en de bladeren uit een bosrijke omgeving kunnen uw goot verstoppen. Bij het reinigen van een veranda onderscheiden wij de volgende drie onderdelen:

  1. Goot
  2. Dak
  3. Frame

Dakgoot schoonmaken veranda

De dakgoot heeft een belangrijke functie, namelijk het afvoeren van overtollig water op het dak. Als deze niet goed werkt of verstopt is, dan kan dit voor schade aan het dak van uw veranda zorgen. Om dit te voorkomen zult u de dakgoot regelmatig takjes en overig vuil moeten verwijderen. Als u dus in een bosrijke omgeving woont, zult u dit vaker moeten doen. 

Genieten van uw veranda in de winter en zomer

Dak veranda reinigen

Het dak schoonmaken kost het meeste tijd bij het reinigen van uw veranda. Er bestaan veel verschillende daken, waardoor het schoonmaken van het dak van een veranda vaak verschilt. In ons assortiment vindt u onder andere veranda's met polycarbonaat dak, een glas dak of zelfs een schuifdak. Ook kunt u natuurlijk kiezen uit een veranda met een plat dak. De veranda's met een plat dak of een schuifdak vergen iets meer onderhoud dan de veranda's waarvan het dak iets naar beneden loopt. Wat het schoonmaken van een veranda met plat dak lastig maakt, is dat het vuil er niet vanzelf af komt. U zult met een tuinslang en eventueel een spons met zeep het dak moeten reinigen. De reguliere veranda's kunnen worden afgespoeld met de tuinslang. Bij een schuifdak zal het vuil zich iets makkelijker hechten door de openingen en zult u met een spons aan de slag moeten om het kleine vuil te verwijderen. 

Frame veranda schoonmaken

Het frame van de veranda schoonmaken is ontzettend simpel en makkelijk. Om de veranda zo lang mogelijk mee te laten gaan kunt u het frame met wat water en groene zeep twee keer in het jaar afnemen. Niet alleen is het mogelijk om dit met water en zeep te doen, ook kunt u een reinigingspasta aanschaffen om vegen te verwijderen of de groene aanslag te verwijderen. 

Meer advies over het reinigen van uw veranda 

Heeft u problemen met het reinigen van uw veranda of wilt u hier meer over weten? Kom dan langs bij onze showroom in Den Bosch. Onze veranda-experts vertellen u hier graag meer over. Een veranda reinigen kost niet veel tijd en is eigenlijk vrij simpel. Succes!

Plan een afspraak

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Stijlvol en praktisch: lamellendoek

Het binnenseizoen is net begonnen, maar dat betekent niet dat u uw veranda moet laten voor wat het is. U wilt niets liever dan optimaal genieten van uw terras of tuin, toch? Met een lamellendoek bent u de baas over de hoeveelheid zon en schaduw die uw veranda binnen schijnt. Dit fantastische accessoire voor uw glazen of polycarbonaat veranda geeft u de macht over zowel het voorjaarszonnetje als de winterzon. Of u nu zin heeft in een z...

Lees meer...
Maak kennis met: pergola met harmonicadoek!

Terwijl de koudste dagen van het jaar in aantocht zijn, is het goed om vast na te denken over de perfecte manier om straks, wanneer de lente weer aanbreekt, van de buitenlucht te genieten. Als u op zoek bent naar een stukje paradijs in uw eigen achtertuin, dan is onze aluminium pergola met zonnedoek uw antwoord op die zoektocht. Laat ons van Top Veranda's u meenemen op een creatieve reis door de wereld van de pergola en het harmonicahoek, w...

Lees meer...
Ontdek de overstekende terrasoverkapping

Het is tijd om ons te verdiepen in een gloednieuwe trend die de wereld van de buitenruimtes op zijn kop zet: overstekende overkappingen. Als u van plan bent om uw buitenruimte te upgraden met een terrasoverkapping, dan bent u hier aan het juiste adres voor een flinke portie inspiratie. Deze innovatieve constructie biedt een unieke oplossing om te genieten van uw tuin en terras, zelfs wanneer Moeder Natuur haar grillige buien heeft. La...

Lees meer...
Tuinkamer als ideale thuiskantoor

Ontdek efficiënt werken in rust en stijl!

...Lees meer...
HEEFT U EEN VRAAG OVER ONZE SERVICE?

Ons team staat voor u klaar!

Contact & openingstijden