Wat voor dak zal ik kiezen voor mijn veranda?

Wat voor dak zal ik kiezen voor mijn veranda?

Bij het samenstellen van je droomveranda is het belangrijk om een bijpassend dak te kiezen. Bij Top-Veranda’s hebben wij verschillende soorten daken, ieder dak heeft zijn voor en nadelen natuurlijk. Graag vertellen wij wat meer over welke daken we hebben en daarbij de voor en nadelen. De daken waar je uit kunt kiezen bij ons zijn:

Veranda met polycarbonaat dak

Een veranda met polycarbonaat dak is vaak goedkoper dan een veranda met een glazen dak. Polycarbonaat is ook een stuk lichter dan glas waardoor er vaak minder staanders nodig zijn om de platen te dragen. Hierdoor heeft u een vrijer uitzicht in de tuin en dus ook een staander minder die mogelijk in de weg zou staan. 

Wij hebben polycarbonaat in twee verschillende uitvoeringen, namelijk helder en opaal. Helder spreekt voor zich, die is vrij helder van kleur. Opaal heeft wat weg van een melk kleur en laat ook wat minder licht door.

Veranda met glazen dak

Naast een veranda met polycarbonaat dak hebben wij ook een dak van glas. Glazen daken zijn wat zwaarder dan polycarbonaat en zijn in de aanschaf vaak wat duurder. Een glazen dak laat al het licht door waardoor het overdag altijd goed verlicht is. Een glazen dak is goed te combineren met zonwering voor wanneer je vind dat er net te veel licht binnenvalt.

Veranda met schuifdak

Nadat de keuze gemaakt is om voor polycarbonaat of voor glas te gaan, kun je er ook voor kiezen om een schuifdak te nemen. Een schuifdak biedt vele voordelen, en gaat er een hele wereld voor je open. Wanneer het heerlijk zomers weer is kan het dak open gezet worden om het lekker te laten luchten in de veranda. Mocht het niet zo’n lekker weer zijn kan het dak dichtgeschoven worden en alsnog optimaal genoten worden onder de veranda.

Veranda met plat dak

Ook is er bij ons de keuze om voor een flatroof edition te gaan. Deze is voorzien van een optisch plat dak. Het dak van de veranda wordt in een minimale helling geplaatst, zodat water eenvoudig door de staanders afgevoerd kan worden.

Een voordeel van een veranda met plat dak is dat er een sterke goot in zit, hierdoor kan er met gemak tot maar liefst 600cm breedte gebouwd worden op slechts twee staanders. Daarnaast geeft het een schitterend aanzien in de tuin en zullen veel mensen jaloers zijn.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Voordelen van verschillende materialen voor veranda's

Veranda's en overkappingen zijn populairder dan ooit. Ze kunnen uw buitenleven verrijken, maar u tegelijk ook wat extra vierkante meters opleveren. Wanneer u op zoek gaat naar de juiste veranda of overkapping voor uw smaak, zijn er verschillende factoren om te overwegen. Duurzaamheid, onderhoud, kosten en uiterlijk zijn een paar van die factoren. Het materiaal waarvan uw nieuwe aanwinst wordt gemaakt, is logischerwijs ook zeer bepalend. Daarom is ...

Lees meer...
Schuur met overkapping

Een schuur met overkapping is een geweldige manier om de tuin te verrijken en tegelijkertijd extra ruimte en functionaliteit toe te voegen. Of u nu op zoek bent naar extra opslagruimte voor gereedschap en fietsen, of een plek wilt creëren om buiten te ontspannen en te genieten van het mooie weer, een schuur met overkapping is een uitstekende keuze. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wilt u voor het zonnetje doorbreekt ook een veranda in de tuin? Maak snel een afspr...

Lees meer...
Tuinkamer inspiratie bij Top Veranda's

Haal het buitenleven naar binnen door een tuinkamer aan te schaffen! Daarvoor bent u bij Top Veranda’s uiteraard aan het juiste adres. Een tuinkamer is niet meer dan een volledig af te schermen ruimte die op een mooie plek in uw tuin staat. Zie het als een multifunctionele plek waar u kunt relaxen, werken, lezen en dineren. Ideaal! Wij lopen even op de feiten vooruit en helpen u graag vast aan een aantal inrichting ideetjes voor uw nieuwe tuinkamer. U wilt uw nieuwe favoriete plek immer...

Lees meer...