Wat voor dak zal ik kiezen voor mijn veranda?

Wat voor dak zal ik kiezen voor mijn veranda?

Bij het samenstellen van je droomveranda is het belangrijk om een bijpassend dak te kiezen. Bij Top-Veranda’s hebben wij verschillende soorten daken, ieder dak heeft zijn voor en nadelen natuurlijk. Graag vertellen wij wat meer over welke daken we hebben en daarbij de voor en nadelen. De daken waar je uit kunt kiezen bij ons zijn:

Veranda met polycarbonaat dak

Een veranda met polycarbonaat dak is vaak goedkoper dan een veranda met een glazen dak. Polycarbonaat is ook een stuk lichter dan glas waardoor er vaak minder staanders nodig zijn om de platen te dragen. Hierdoor heeft u een vrijer uitzicht in de tuin en dus ook een staander minder die mogelijk in de weg zou staan. 

Wij hebben polycarbonaat in twee verschillende uitvoeringen, namelijk helder en opaal. Helder spreekt voor zich, die is vrij helder van kleur. Opaal heeft wat weg van een melk kleur en laat ook wat minder licht door.

Veranda met glazen dak

Naast een veranda met polycarbonaat dak hebben wij ook een dak van glas. Glazen daken zijn wat zwaarder dan polycarbonaat en zijn in de aanschaf vaak wat duurder. Een glazen dak laat al het licht door waardoor het overdag altijd goed verlicht is. Een glazen dak is goed te combineren met zonwering voor wanneer je vind dat er net te veel licht binnenvalt.

Veranda met schuifdak

Nadat de keuze gemaakt is om voor polycarbonaat of voor glas te gaan, kun je er ook voor kiezen om een schuifdak te nemen. Een schuifdak biedt vele voordelen, en gaat er een hele wereld voor je open. Wanneer het heerlijk zomers weer is kan het dak open gezet worden om het lekker te laten luchten in de veranda. Mocht het niet zo’n lekker weer zijn kan het dak dichtgeschoven worden en alsnog optimaal genoten worden onder de veranda.

Veranda met plat dak

Ook is er bij ons de keuze om voor een flatroof edition te gaan. Deze is voorzien van een optisch plat dak. Het dak van de veranda wordt in een minimale helling geplaatst, zodat water eenvoudig door de staanders afgevoerd kan worden.

Een voordeel van een veranda met plat dak is dat er een sterke goot in zit, hierdoor kan er met gemak tot maar liefst 600cm breedte gebouwd worden op slechts twee staanders. Daarnaast geeft het een schitterend aanzien in de tuin en zullen veel mensen jaloers zijn.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Verlichting overkapping: sfeervolle noodzaak

De charme van een gezellige avond in de buitenlucht is onmiskenbaar. Of het nu gaat om ontspannen na een lange dag, genieten van een goed boek, of het vieren van een speciale gelegenheid met vrienden en familie, de juiste verlichting kan uw buitenruimte transformeren tot iets magisch. Bij Top-Verandas.nl weten we hoe belangrijk het is om uw veranda of overkapping niet alleen functioneel, maar ook sfeervol te maken. Daarom bieden wij een breed scala aan verli...

Lees meer...
T/m 7 juni 2024: 20% korting op veranda's!

De zomer komt eraan en dat betekent: volop genieten van het buitenleven! Wat is er nu fijner dan op een zonnige dag te ontspannen onder uw eigen veranda of terrasoverkapping? Bij Top-Verandas.nl, dé specialist in veranda's, terrasoverkappingen en tuinkamers in Brabant, vieren we de komst van het zonnigste seizoen met een fantastische aanbieding: bestel vóór 7 juni uw overkapping en ontvang maar liefst 20% korting op uw order...

Lees meer...
Vrijstaande veranda: de do's & don'ts

Top Veranda’s is, zoals u weet, dé veranda en overkapping dealer van Noord-Brabant. We plaatsen onze veranda's echter door heel het land, zodat iedereen kennis kan maken met ons inspirerende assortiment. Wat dacht u van onze selectie vrijstaande veranda’s: helemaal hot and happening! In dit blogartikel bespreken we de belangrijkste do's & don'ts bij het plannen en bouwen van een vrijstaande veranda, zodat u het mee...

Lees meer...
Stijlvol en praktisch: lamellendoek

Het binnenseizoen is net begonnen, maar dat betekent niet dat u uw veranda moet laten voor wat het is. U wilt niets liever dan optimaal genieten van uw terras of tuin, toch? Met een lamellendoek bent u de baas over de hoeveelheid zon en schaduw die uw veranda binnen schijnt. Dit fantastische accessoire voor uw glazen of polycarbonaat veranda geeft u de macht over zowel het voorjaarszonnetje als de winterzon. Of u nu zin heeft in een z...

Lees meer...
HEEFT U EEN VRAAG OVER ONZE SERVICE?

Ons team staat voor u klaar!

Contact & openingstijden