Welke vloer plaats ik onder mijn overkapping of veranda?

Welke vloer plaats ik onder mijn overkapping of veranda?

U heeft het besluit genomen om een tuinkamer, overkapping of veranda te laten plaatsen door Top-Veranda’s. Top gedaan! Heeft u al een afspraak bij één van onze medewerkers ingepland? We zullen dan alles wat betreft de wensen voor uw nieuwe aanwinst bespreken. Eén ding waar u ook al even goed over na kunt denken, is de vloer. In dit artikel geven we u graag een aantal opties.

Maatwerk veranda'sTegels onder uw overkapping

Misschien heeft u wel net een nieuw tegelterras aan laten leggen. Als dit mooi strak is gedaan, is het een mooie optie om hier uw terrasoverkapping op te laten zetten. Wel zal ons montage-team een aantal tegels moeten verwijderen om de staanders van het bouwwerk stevig in de grond te zetten. Tegels zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Waar we het een paar jaar terug nog voornamelijk met vierkante grijze tegels moesten doen, is er momenteel volop keus uit tegels in allerlei kleuren en vormen. U kunt met behulp van de tegels de stijl van uw huis eenvoudig doortrekken. Kies bijvoorbeeld voor keramische tegels, tegels in een wildverband of maak een heus tegeltapijt met bestrating in verschillende kleuren. De meeste soorten tegels hebben tegenwoordig ook nog eens weinig onderhoud nodig.

Tip! Tegenwoordig bestaan er tuintapijten die uw overkapping of tuinkamer nog veel huiselijker kunnen maken. Zo’n vloerkleed voor de tuin is een prachtige aanvulling waardoor uw voetjes in de herfst en winter ook nét wat minder koud zullen worden.

Welke vloer plaats ik onder mijn overkapping? | Top-Veranda's.nl

Houd van hout! Een vlonder onder uw overkapping

Misschien wilt u dolgraag de eigenaar van een houten vlonder worden. Dat snappen we. Hout heeft immers een warme, natuurlijke uitstraling die voor velen een rustgevend gevoel opwekt. Hout is mooi te combineren met andere kleuren en materialen, en past daardoor eigenlijk bij elke tuinstijl. Robuust, minimalistisch, landelijk of bohemian? Hout kan altijd! Omdat er meerdere houtsoorten bestaan, is het goed u te verdiepen in de voor- en nadelen van elke soort. We zetten er vast een paar op een rij:

  • Composiet hout. Deze houtsoort is eigenlijk een combinatie van hout en kunststof. Waar ‘echt’ hout regelmatig om onderhoud vraagt, hoeft er bij composiet hout nauwelijks iets te gebeuren. Zo is het materiaal oersterk en bestand tegen alle weersinvloeden.
  • Hardhouten vlonders hebben een lange levensduur en kunnen goed een stootje. Wel zijn ze vaak aan de wat prijzige kant. Ga nooit voor tropisch hardhout, maar kies altijd voor hout uit duurzaam beheerd bos – het liefst uit Europa.
  • Douglas hout is ook erg sterk en duurzaam. Wanneer u deze houtsoort aanschaft, zult u zien dat deze een wat oranje-achtige kleur heeft. Dit zal in de loop der tijd echter veranderen in een meer grijsachtige tint. U hoeft de planken dus niet per se te behandelen.

Plan uw bezoek

Begint het te kriebelen? Uw nieuwe tuin ziet er straks fantastisch uit! U hoeft echter beslist niet uw hele tuin aan te pakken om een veranda te kunnen laten plaatsen. Plan vandaag nog een afspraak en neem wat foto’s van uw situatie mee. Onze medewerkers kunnen u voorzien van kwalitatief advies. Zien we u snel?

Maak een afspraak

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Carport installeren door Top Veranda’s
Wist u dat we bij Top Veranda’s ook specialist zijn op het gebied van carports?Lees meer...
Welke goot moet ik kiezen voor mijn veranda?
Bij aankoop van een veranda zijn veel factoren waar u aan moet denken, bijvoorbeeld welke goot perfect bij uw veranda past. Lees meer...
Veranda Weekend

Veranda weekend

 

Op 26 & 27 maart vind de eerste editie van ons veranda weekend plaats!

Je bent van harte welkom in onze winkel en showroom om je te laten inspireren.

 

Waarom je dit evenement niet mag missen?

  • Het hele weekend korting op tuinmeubelen
  • Special deal bij aankoop van een veranda
  • Gratis offerte
  • Advies op maat van onze veranda experts en montageteam

De koffie met wat lekker...

Lees meer...