Kamerplanten in de tuinkamer

Maak van 2022 een fantastisch jaar door uzelf eens flink in het zonnetje te zetten. We hebben de afgelopen twee jaar allemaal geleerd dat het leven enorm onvoorspelbaar kan zijn en we dus met volle teugen van het hier en nu moeten genieten. Maak uw veranda droom waar en maak vandaag nog een afspraak om onze showroom in tuincentrum GroenRijk Den Bosch te bezoeken. Dan kunt u meteen even langs onze uitgebreide kamerplantenafdeling om het jaar straks groen en gezond te beginnen. Die kamerplanten kunt u dan later een prachtig plekje geven in uw tuinkamer of veranda. Sfeervol, maar ook goed voor lichaam en geest! In dit artikel geven we je wat tips en inspiratie wat betreft het toepassen van groen in uw tuinkamer.

Stijlvolle kamerplanten voor de veranda

Iedereen weet dat een groene toevoeging aan het interieur een goed idee is. Door kamerplanten in uw woonruimte te zetten, ervaart u de rust van de natuur. Uw stresslevel gaat omlaag, terwijl uw creativiteit en productiviteit juist weer worden verhoogd. Alle reden om een stel bloeiende, grote, vette, luchtzuiverende of stekelige kamerplanten in huis te halen. Ook uw nieuwe veranda of tuinkamer wordt blij van zo’n groene verzameling. Het is de perfecte plek om kamerplanten toe te passen, want daarmee maakt u de overgang van uw woning naar de natuur net wat kleiner.

Meer over groen in de verandaOnze favoriete tuinkamer kamerplanten

Helaas is niet elke kamerplant blij met een plekje in uw glazen trots. Het directe zonlicht en de temperatuurschommelingen zijn niet voor elke plant weggelegd. Het is aan te raden om planten in de meer tropische, mediterrane en exotische categorie te zoeken. Die zijn immers wel wat gewend qua warmte en zonlicht. Ook het afkoelen en luchtvochtigheid is hun welbekend. Onze drie favoriete tuinkamerplanten zijn:

  • Spathiphyllum (lepelplant): deze luchtzuiveraar is een ​​gemakkelijk te verzorgen kamerplant die ook weinig licht kan verdragen. Het beste is om de grond gelijkmatig vochtig, maar niet te nat te houden. Zet de plant af en toe onder de douche en geef de bladeren water om eventueel opgehoopt stof weg te spoelen.
  • Monstera (gatenplant): de welbekende monstera is een echte publiekslieveling. Hij is gemakkelijk in de omgang en een echte eyecatcher. Monstera is inheems in tropische regenwouden van Zuid-Mexico, dus het is geen verrassing dat hij de voorkeur geeft aan een warme, vochtige omgeving. Het is dus de perfecte huisgenoot!
  • Orchidee: deze fantastische bloeier is wild, delicaat en exotisch, maar ook een verrassend goede kamerplant. Hij is makkelijk in de omgang en bloeit relatief lang. Geef de plant elke week (in de zomer) of elke twee weken (in de winter) voldoende (regen)water.

Tip! Bent u een echte thuiskok? Door de warmte heeft een tuinkamer soms wel wat weg van een kas. Het is daarom de perfecte plek om een moestuin te starten.

Kamerplanten voor in de veranda kopen

Het is belangrijk om uw tuinkamer goed te ventileren om condens geen kans te geven. Het luchten van de ruimte is sowieso goed voor uw groen. Zet de kamerplanten in een mooie pot en laat ze stralen in uw nieuwe tuinkamer. Maak snel een afspraak om onze showroom te komen bekijken en bezoek meteen ons tuincentrum voor het mooiste groen. Ook voor potten, meubels en decoratie bent u aan het juiste adres.

Maak een afspraak!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Stijlvol en praktisch: lamellendoek

Het binnenseizoen is net begonnen, maar dat betekent niet dat u uw veranda moet laten voor wat het is. U wilt niets liever dan optimaal genieten van uw terras of tuin, toch? Met een lamellendoek bent u de baas over de hoeveelheid zon en schaduw die uw veranda binnen schijnt. Dit fantastische accessoire voor uw glazen of polycarbonaat veranda geeft u de macht over zowel het voorjaarszonnetje als de winterzon. Of u nu zin heeft in een z...

Lees meer...
Maak kennis met: pergola met harmonicadoek!

Terwijl de koudste dagen van het jaar in aantocht zijn, is het goed om vast na te denken over de perfecte manier om straks, wanneer de lente weer aanbreekt, van de buitenlucht te genieten. Als u op zoek bent naar een stukje paradijs in uw eigen achtertuin, dan is onze aluminium pergola met zonnedoek uw antwoord op die zoektocht. Laat ons van Top Veranda's u meenemen op een creatieve reis door de wereld van de pergola en het harmonicahoek, w...

Lees meer...
Ontdek de overstekende terrasoverkapping

Het is tijd om ons te verdiepen in een gloednieuwe trend die de wereld van de buitenruimtes op zijn kop zet: overstekende overkappingen. Als u van plan bent om uw buitenruimte te upgraden met een terrasoverkapping, dan bent u hier aan het juiste adres voor een flinke portie inspiratie. Deze innovatieve constructie biedt een unieke oplossing om te genieten van uw tuin en terras, zelfs wanneer Moeder Natuur haar grillige buien heeft. La...

Lees meer...
Tuinkamer als ideale thuiskantoor

Ontdek efficiënt werken in rust en stijl!

...Lees meer...
HEEFT U EEN VRAAG OVER ONZE SERVICE?

Ons team staat voor u klaar!

Contact & openingstijden