Hoe kies ik de juiste kleur voor mijn veranda?

Hoe kies ik de juiste kleur voor mijn veranda?

U heeft al een tijdje de wens om uw buitenplek te verrijken met een prachtige veranda. Zet dit jaar de stap en maak de komende zomer de meest waardevolle ooit. Maak snel een afspraak om vrijblijvend uw opties door te nemen en uw droom wordt in 2022 werkelijkheid. We gaan het tijdens deze afspraak onder andere hebben over uw voorkeuren wat betreft het uiterlijk van uw nieuwe overkapping. Zo is het belangrijk dat u kiest voor een kleur die past bij uw smaak en tuininterieur. In dit artikel nemen we graag de kleuropties met u door.

De juiste kleurkeuze is essentieel

Een overkapping, tuinkamer of veranda is een grote investering. Het is daarom belangrijk dat u kiest voor een exemplaar waar u jaren van gaat genieten. De kleur is essentieel, aangezien dit een groot effect heeft op de uitstraling van uw nieuwe aanwinst. De juiste tint kan uw veranda maken of kraken. Wilt u uw overkapping er uit laten springen en mag deze een groot contrast met de rest van huis en tuin vormen, of wilt u juist dat deze prachtig past bij de rest van de omgeving? Onze veranda’s zijn er in 5 standaardkleuren:

  1. Wit RAL 9016
  2. Antraciet structuur RAL 7016
  3. Crème wit RAL 9001
  4. Grijs structuur RAL 9007
  5. Zwart structuur RAL 9005

Voor een meerprijs kunt u echter ook een andere RAL kleur kiezen. Omdat het onmogelijk is om al deze kleuren toe te lichten, zullen we het houden bij de meest populaire.

Veranda'sWitte veranda kopen | Top-Veranda's Den BoschWit: zomerse vibes

Door voor een lichte tint te krijgen, voelt uw tuin ook fris en fruitig. Wilt u een beetje van de Mediterrane naar Nederland halen? Door te kiezen voor een witte overkapping geeft u uw tuin een tropische en exotische look. Wit is tijdloos en goed te combineren met andere tinten. Wit staat daarnaast uitermate mooi in combinatie met groen; precies wat u wilt in uw tuin!

Antraciet: de meest populaire kleur

Antraciet is hip! Het is tegenwoordig dé kleur op het gebied van veranda’s en tuinkamers. Dit omdat een antracietkleurige overkapping gewoonweg heel mooi toe te passen is in uw huidige tuininrichting. Antraciet is stijlvol, modern en is over een groot aantal jaar nog steeds prachtig. Deze kleur wordt aangebracht in een structuurlak, wat extra diepte aan het materiaal geeft. Het geeft de kleur een soort levendigheid en diepte waar u heel blij van gaat worden.

TuinkamersCrème wit: warm en landelijk

Wit is mooi, maar is voor sommige mensen net iets te steriel. Waar de ene het hagelwitte bouwwerk de hemel in zal prijzen, kan het voor anderen meer aandoen als een ijspaleis. Wilt u een lichte tint die toch warm is? Crème is de oplossing! Deze tint heeft een landelijke en romantische uitstraling, en misstaat absoluut niet in een natuurrijke omgeving met veel groen.

Grijs: subtiel, doch aanwezig

RAL 9007 is een wat lichtere versie van antraciet. Het is een iets minder harde kleur die ronduit trendy, doch tijdloos is. Grijs is zo’n kleur die altijd goed is en gezien mag worden. Het trekt de aandacht, maar blendt toch lekker in. De tint is perfect te combineren met alle andere kleuren. Een industriële tuin, een buitenplek met bohemian vibes of een Scandinavische tuin? Uw veranda past met deze kleur grijs bij alle tuinstijlen.

OverkappingenZwart: stoer en trendyZwarte overkapping kopen | Top-Veranda's

Op het gebied van interieur is zwart helemaal trendy. U kent immers de zwarte stalen deuren en zwartgeverfde kozijnen wel. U kunt deze trend nu ook doortrekken naar buiten. Met een zwarte veranda creëert u een eigentijdse, stoere en trendy look. De veranda lijkt gemaakt uit smeedijzer en doet dus denken aan de serres en oranjerieën van vroeger. Super sfeervol!

We hopen u hiermee een flinke dosis inspiratie te hebben gegeven.

Koop een veranda in de juiste kleur

Uw goeie voornemen voor 2022 is om eens goed in uw tuin, maar ook in uzelf te investeren. Top idee! Daar hoort natuurlijk een Top-Veranda bij. Door uw tuin te verrijken met een overkapping of tuinkamer haalt u immers het beste uit uw buitenplek. Het gaat u daarnaast heel wat geluksmomentjes opleveren. Heerlijk eten met het gezin op een warme zomerdag, een glas wijn in de hand, kijkend naar de zonsondergang vanonder uw veranda… Dat klinkt toch als muziek in de oren? Wacht dan ook niet langer en maak vandaag nog uw droom waar. Maak een afspraak bij Top-Veranda’s om de overkapping waar uw hart sneller van gaat kloppen te realiseren. We adviseren u graag over de kleur, maar ook over alle andere elementen.

Afspraak maken

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak je tuin en veranda lenteproof met deze tips
Bereid je tuin en veranda voor op het voorjaar met deze handige tips van Top-veranda.nl. Leer hoe je je tuinmeubelen en -accessoires kunt reinigen, decoreren en vernieuwenLees meer...
Een witte veranda is helemaal van nu!
Een witte veranda is momenteel helemaal trendy en creëert een stijlvolle, tijdloze sfeer in uw tuin.Lees meer...
Voordelen van verschillende materialen voor veranda's

Veranda's en overkappingen zijn populairder dan ooit. Ze kunnen uw buitenleven verrijken, maar u tegelijk ook wat extra vierkante meters opleveren. Wanneer u op zoek gaat naar de juiste veranda of overkapping voor uw smaak, zijn er verschillende factoren om te overwegen. Duurzaamheid, onderhoud, kosten en uiterlijk zijn een paar van die factoren. Het materiaal waarvan uw nieuwe aanwinst wordt gemaakt, is logischerwijs ook zeer bepalend. Daarom is ...

Lees meer...