Algemene tips voor uw veranda

Algemene tips voor uw veranda

De eerste zonnestralen komen al om de hoek kijken, en daar willen de meeste mensen dan ook volop van genieten met een prachtige veranda of overkapping. Een veranda is namelijk de ideale plek om te genieten van de zon, maar ook om eventueel de schaduw op te zoeken. Máár voordat u besluit een veranda te kopen, is het belangrijk om op bepaalde dingen te letten. Wij vertellen u vandaag meer hierover! 

1. Wat moet u vooraf bedenken?

Wij adviseren onze klanten altijd om vooraf goed voor ogen te hebben voor welk doel de veranda gebruikt gaat worden. Wilt u juist een plek in de tuin creëren om in de zomer te genieten van het prachtige weer of wilt u toch liever een plaats in de tuin waar u in de winter ook kunt genieten van het groen in de tuin? Pas als u deze keuze duidelijk heeft, kunnen we kijken naar een passende veranda. Er zijn namelijk verschillende materialen waar u uit kunt kiezen, zoals:

Veranda of overkapping tips

2. Verdiep je in de verschillende soorten veranda's

Na het bepalen van het doel van de tuinoverkapping, kunt u pas gaan kijken welk materiaal het beste bij u en uw tuin past. Als u op zoek bent naar een goedkope veranda, dan raden wij onze klanten vaak aan om te kiezen voor een kunststof dakbedekking. Bent u gek op lichtinval? Dan is een veranda van glas een betere optie voor u. Daartegenover staat bijvoorbeeld de polycarbonaat veranda: hier wordt juist het lichtinval beperkt omdat dit slechts 22% tot 82% licht doorlaat. Bijkomend voordeel is dat het in de zomermaanden niet te warm wordt onder uw veranda en dat u zelfs op de heetste zomerdag kunt genieten van uw veranda. Bovendien is polycarbonaat erg gemakkelijk te onderhouden.

3. Een plaats kiezen voor de veranda

Zuiden
Door uw veranda op het Zuiden van de tuin te plaatsen, geniet u optimaal van de zon maar let wel op: de zomer kan de temperatuur daar heel hoog oplopen. 

Oosten
Als u besluit de veranda op het Oosten te plaatsen, zal u vooral in de ochtenduren genieten van de zon. Hierbij raden wij daarom vaak wel verwarming aan aangezien het in de middag en avond flink kan afkoelen.

Westen
De veranda is hier heerlijk in de verlate middag tot zonsondergang. Wij adviseren onze klanten hierbij vaak wel om zonwering en/of ventilatie te kopen.

Noorden
Hier heeft u bijna geen last van de zon, daarom is verwarming in deze veranda een sterke aanrader.

polycarbonaat veranda kopen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

10% korting op geselecteerde veranda's in april!

Bij Top-Verandas.nl, dé Brabantse specialist op het gebied van veranda's, terrasoverkappingen en tuinkamers, vieren we de komst van het voorjaar met een speciale aanbieding: in de maand april krijgt u maar liefst 10% korting op geselecteerde veranda's uit ons assortiment!

Lees meer...
Vrijstaande veranda: de do's & don'ts

Top Veranda’s is, zoals u weet, dé veranda en overkapping dealer van Noord-Brabant. We plaatsen onze veranda's echter door heel het land, zodat iedereen kennis kan maken met ons inspirerende assortiment. Wat dacht u van onze selectie vrijstaande veranda’s: helemaal hot and happening! In dit blogartikel bespreken we de belangrijkste do's & don'ts bij het plannen en bouwen van een vrijstaande veranda, zodat u het mee...

Lees meer...
Maart actie: 20% korting op allerlei nieuwe modellen!

De lente staat voor de deur en wat is er nu beter dan uw buitenruimte transformeren in een oase van comfort en stijl? Bij Top-Veranda's.nl begrijpen we de behoefte aan een prachtige en praktische buitenruimte, en daarom hebben we een spectaculaire actie voor u in petto: ontvang in maart 2024 20% korting op allerlei nieuwe aluminium veranda's! Laat deze kans niet aan u voorbijgaan en ontdek waarom deze veranda's de perfecte keuz...

Lees meer...
Stijlvol en praktisch: lamellendoek

Het binnenseizoen is net begonnen, maar dat betekent niet dat u uw veranda moet laten voor wat het is. U wilt niets liever dan optimaal genieten van uw terras of tuin, toch? Met een lamellendoek bent u de baas over de hoeveelheid zon en schaduw die uw veranda binnen schijnt. Dit fantastische accessoire voor uw glazen of polycarbonaat veranda geeft u de macht over zowel het voorjaarszonnetje als de winterzon. Of u nu zin heeft in een z...

Lees meer...
HEEFT U EEN VRAAG OVER ONZE SERVICE?

Ons team staat voor u klaar!

Contact & openingstijden