Algemene tips voor uw veranda

Algemene tips voor uw veranda

De eerste zonnestralen komen al om de hoek kijken, en daar willen de meeste mensen dan ook volop van genieten met een prachtige veranda of overkapping. Een veranda is namelijk de ideale plek om te genieten van de zon, maar ook om eventueel de schaduw op te zoeken. Máár voordat u besluit een veranda te kopen, is het belangrijk om op bepaalde dingen te letten. Wij vertellen u vandaag meer hierover! 

1. Wat moet u vooraf bedenken?

Wij adviseren onze klanten altijd om vooraf goed voor ogen te hebben voor welk doel de veranda gebruikt gaat worden. Wilt u juist een plek in de tuin creëren om in de zomer te genieten van het prachtige weer of wilt u toch liever een plaats in de tuin waar u in de winter ook kunt genieten van het groen in de tuin? Pas als u deze keuze duidelijk heeft, kunnen we kijken naar een passende veranda. Er zijn namelijk verschillende materialen waar u uit kunt kiezen, zoals:

Veranda of overkapping tips

2. Verdiep je in de verschillende soorten veranda's

Na het bepalen van het doel van de tuinoverkapping, kunt u pas gaan kijken welk materiaal het beste bij u en uw tuin past. Als u op zoek bent naar een goedkope veranda, dan raden wij onze klanten vaak aan om te kiezen voor een kunststof dakbedekking. Bent u gek op lichtinval? Dan is een veranda van glas een betere optie voor u. Daartegenover staat bijvoorbeeld de polycarbonaat veranda: hier wordt juist het lichtinval beperkt omdat dit slechts 22% tot 82% licht doorlaat. Bijkomend voordeel is dat het in de zomermaanden niet te warm wordt onder uw veranda en dat u zelfs op de heetste zomerdag kunt genieten van uw veranda. Bovendien is polycarbonaat erg gemakkelijk te onderhouden.

3. Een plaats kiezen voor de veranda

Zuiden
Door uw veranda op het Zuiden van de tuin te plaatsen, geniet u optimaal van de zon maar let wel op: de zomer kan de temperatuur daar heel hoog oplopen. 

Oosten
Als u besluit de veranda op het Oosten te plaatsen, zal u vooral in de ochtenduren genieten van de zon. Hierbij raden wij daarom vaak wel verwarming aan aangezien het in de middag en avond flink kan afkoelen.

Westen
De veranda is hier heerlijk in de verlate middag tot zonsondergang. Wij adviseren onze klanten hierbij vaak wel om zonwering en/of ventilatie te kopen.

Noorden
Hier heeft u bijna geen last van de zon, daarom is verwarming in deze veranda een sterke aanrader.

polycarbonaat veranda kopen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

#Staycation in uw eigen veranda!

Genieten in je veranda deze zomer!

...Lees meer...
Maak uw veranda geschikt voor zowel de zomer als de winter

Een veranda is een heerlijke plek om te genieten, bij te komen van uw dag of een goed gesprek te voeren op de lange avonden. U kunt langer buiten genieten in de zomer en in de winter zit u lekker warmpjes de sneeuw te bewonderen onder een dekentje of eventueel met een terrasverwarmer. Ziet u zich daar ook al helemaal zitten? Neem dan contact met ons op! Wilt u ook vaker gebruikmaken van uw veranda...

Lees meer...
Veranda te warm in de zomer?

Veranda te warm in de zomer? Ontdek alle tips en tricks om dit te voorkomen en volop te genieten van uw veranda. Een veranda is er namelijk om juist volop van te genieten als de zon schijnt. Om te voorkomen dat uw veranda te warm wordt in de heerlijke zomermaanden, hebben wij de volgende tips voor uw op een rijtje gezet.

...Lees meer...
Top 3 tuinkamers

Een tuinkamer is een echte aanwinst voor uw huis en tuin. Een tuinkamer kan namelijk eindeloze combinaties bieden: u kunt er in de wintermaanden genieten met een goed boek en lekker kopje thee, maar ook in de zomermaanden biedt een tuinkamer talloze mogelijkheden. Dat klinkt wel heel aanlokkelijk, hè? Wij maken uw droom graag werkelijkheid! Bekijk onze top 3 tuinkamers.

...Lees meer...