Algemene tips voor uw veranda

Algemene tips voor uw veranda

De eerste zonnestralen komen al om de hoek kijken, en daar willen de meeste mensen dan ook volop van genieten met een prachtige veranda of overkapping. Een veranda is namelijk de ideale plek om te genieten van de zon, maar ook om eventueel de schaduw op te zoeken. Máár voordat u besluit een veranda te kopen, is het belangrijk om op bepaalde dingen te letten. Wij vertellen u vandaag meer hierover! 

1. Wat moet u vooraf bedenken?

Wij adviseren onze klanten altijd om vooraf goed voor ogen te hebben voor welk doel de veranda gebruikt gaat worden. Wilt u juist een plek in de tuin creëren om in de zomer te genieten van het prachtige weer of wilt u toch liever een plaats in de tuin waar u in de winter ook kunt genieten van het groen in de tuin? Pas als u deze keuze duidelijk heeft, kunnen we kijken naar een passende veranda. Er zijn namelijk verschillende materialen waar u uit kunt kiezen, zoals:

Veranda of overkapping tips

2. Verdiep je in de verschillende soorten veranda's

Na het bepalen van het doel van de tuinoverkapping, kunt u pas gaan kijken welk materiaal het beste bij u en uw tuin past. Als u op zoek bent naar een goedkope veranda, dan raden wij onze klanten vaak aan om te kiezen voor een kunststof dakbedekking. Bent u gek op lichtinval? Dan is een veranda van glas een betere optie voor u. Daartegenover staat bijvoorbeeld de polycarbonaat veranda: hier wordt juist het lichtinval beperkt omdat dit slechts 22% tot 82% licht doorlaat. Bijkomend voordeel is dat het in de zomermaanden niet te warm wordt onder uw veranda en dat u zelfs op de heetste zomerdag kunt genieten van uw veranda. Bovendien is polycarbonaat erg gemakkelijk te onderhouden.

3. Een plaats kiezen voor de veranda

Zuiden
Door uw veranda op het Zuiden van de tuin te plaatsen, geniet u optimaal van de zon maar let wel op: de zomer kan de temperatuur daar heel hoog oplopen. 

Oosten
Als u besluit de veranda op het Oosten te plaatsen, zal u vooral in de ochtenduren genieten van de zon. Hierbij raden wij daarom vaak wel verwarming aan aangezien het in de middag en avond flink kan afkoelen.

Westen
De veranda is hier heerlijk in de verlate middag tot zonsondergang. Wij adviseren onze klanten hierbij vaak wel om zonwering en/of ventilatie te kopen.

Noorden
Hier heeft u bijna geen last van de zon, daarom is verwarming in deze veranda een sterke aanrader.

polycarbonaat veranda kopen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Welke overkapping of veranda past bij u?

Wanneer u komende zomer wilt genieten van een prachtige veranda is dít het moment om een afspraak bij Top Veranda’s in te plannen. Onze medewerkers helpen u graag bij het selectieproces. Het is immers belangrijk dat u voor een overkapping gaat die past bij uw tuin, smaak en wensen. Het is goed om u vooraf te oriënteren, aangezien er behoorlijk wat knopen door te hakken zijn. Vindt u bijvoor...

Lees meer...
3x zomerse bloeiers voor de veranda

Maak van uw tuin een sfeervol en groen paradijsje. U wilt immers ook van onder uw overkapping genieten van alles wat de natuur u te bieden heeft. Een groene tuin draagt bij aan een ontspannen gevoel en een creatiever brein. Groen maakt gelukkig, dus hoe meer planten hoe beter! De planeet en alles wat hier leeft zal u in dank afnemen. Met de vogels, vlinders en andere insecten die de planten automatisch aantrekken, zet u een levendig beeld neer. Maar welke planten zijn wat ons...

Lees meer...
Tips voor een voorjaarsproof veranda

Veranda: klaar voor het voorjaar | Top-Veranda'sOok al blijft het Nederlandse weer wispelturig, we hebben wel al even aan de lente mogen ruiken. De vogels fluiten net wat harder en de mensen op straat lijken ...

Lees meer...
3x Trendy thema voor uw overkapping

U weet, bij Top veranda’s vindt u in elke stijl, voor elke tuin en voor elke portemonnee een passende tuinoverkapping. We adviseren u graag over de veranda of tuinkamer die het beste bij uw wensen past. Maak een afspraak en kom alles te weten over ons aanbod. Ook vinden wij het leuk u te inspireren! Er zijn namelijk tal van manieren waarop u uw veranda of tuinkamer in kunt richten. Door het strakke en tijdloze karakter van onze veranda’s kunt u deze volledig aanpassen aan uw perso...

Lees meer...