Algemene tips voor uw veranda

Algemene tips voor uw veranda

De eerste zonnestralen komen al om de hoek kijken, en daar willen de meeste mensen dan ook volop van genieten met een prachtige veranda of overkapping. Een veranda is namelijk de ideale plek om te genieten van de zon, maar ook om eventueel de schaduw op te zoeken. Máár voordat u besluit een veranda te kopen, is het belangrijk om op bepaalde dingen te letten. Wij vertellen u vandaag meer hierover! 

1. Wat moet u vooraf bedenken?

Wij adviseren onze klanten altijd om vooraf goed voor ogen te hebben voor welk doel de veranda gebruikt gaat worden. Wilt u juist een plek in de tuin creëren om in de zomer te genieten van het prachtige weer of wilt u toch liever een plaats in de tuin waar u in de winter ook kunt genieten van het groen in de tuin? Pas als u deze keuze duidelijk heeft, kunnen we kijken naar een passende veranda. Er zijn namelijk verschillende materialen waar u uit kunt kiezen, zoals:

Veranda of overkapping tips

2. Verdiep je in de verschillende soorten veranda's

Na het bepalen van het doel van de tuinoverkapping, kunt u pas gaan kijken welk materiaal het beste bij u en uw tuin past. Als u op zoek bent naar een goedkope veranda, dan raden wij onze klanten vaak aan om te kiezen voor een kunststof dakbedekking. Bent u gek op lichtinval? Dan is een veranda van glas een betere optie voor u. Daartegenover staat bijvoorbeeld de polycarbonaat veranda: hier wordt juist het lichtinval beperkt omdat dit slechts 22% tot 82% licht doorlaat. Bijkomend voordeel is dat het in de zomermaanden niet te warm wordt onder uw veranda en dat u zelfs op de heetste zomerdag kunt genieten van uw veranda. Bovendien is polycarbonaat erg gemakkelijk te onderhouden.

3. Een plaats kiezen voor de veranda

Zuiden
Door uw veranda op het Zuiden van de tuin te plaatsen, geniet u optimaal van de zon maar let wel op: de zomer kan de temperatuur daar heel hoog oplopen. 

Oosten
Als u besluit de veranda op het Oosten te plaatsen, zal u vooral in de ochtenduren genieten van de zon. Hierbij raden wij daarom vaak wel verwarming aan aangezien het in de middag en avond flink kan afkoelen.

Westen
De veranda is hier heerlijk in de verlate middag tot zonsondergang. Wij adviseren onze klanten hierbij vaak wel om zonwering en/of ventilatie te kopen.

Noorden
Hier heeft u bijna geen last van de zon, daarom is verwarming in deze veranda een sterke aanrader.

polycarbonaat veranda kopen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 redenen waarom u een veranda moet kopen

Een veranda is een aanwinst voor ieder huis! Of u nu een grote of kleine tuin heeft: een veranda is voor iedereen mogelijk. In ons assortiment vindt u dan ook verschillende soorten veranda's in verschillende prijscategorieën. Over het plaatsen van de veranda hoeft u zich ook geen zorgen te maken, onze experts doen dit graag. Bent u nog niet overtuigd waarom u een veranda moet kopen<...

Lees meer...
3 verschillende soorten zonwering voor uw overkapping

Wordt het in uw huiskamer of veranda warm doordat de zon er gedurende de hele dag in schijnt? Niet met de zonwering van Top Veranda's! In ons assortiment vindt u verschillende soorten zonwering die ervoor zorgen dat het weer aangenaam wordt in uw veranda. Maak van uw tuinkamer of veranda weer een plek waar u ook kunt vertoeven op de warme of zelfs tropische dagen met speciale zonwering. Kom langs in de showroom in Den Bosch om het complete assor...

Lees meer...
3 voordelen van een polycarbonaat veranda

Met een polycarbonaat veranda wordt uw droomtuin realiteit. Of u nu een veranda wilt die prijsbewust is of juist een veranda die extra veilig is: een veranda met een polycarbonaat dak biedt het allemaal. Bij Top Veranda's kunt u terecht voor verschillende soorten polycarbonaat veranda's. Mocht u nog twijfelen over welke veranda het best bij uw tuin past, dan bent u op de juiste plek belandt. Om de keuze voor u makkelijker te maken hebben onz...

Lees meer...
Hoe moet u uw veranda reinigen?

Een veranda is een aanwinst voor ieder huis. Niet alleen creëert u een extra plek om te genieten; ook wordt uw huis in veel gevallen meer waard! Een veranda laten plaatsen door Top Veranda's is zo gebeurd, maar een veranda reinigen kan nog een flinke klus zijn. Onze experts geven u tips over het reinigen van uw veranda zodat u er nog langer van kunt genieten. Voor meer tips of informatie over het reinigen of plaatsen van een veranda ku...

Lees meer...