Algemene tips voor uw veranda

Algemene tips voor uw veranda

De eerste zonnestralen komen al om de hoek kijken, en daar willen de meeste mensen dan ook volop van genieten met een prachtige veranda of overkapping. Een veranda is namelijk de ideale plek om te genieten van de zon, maar ook om eventueel de schaduw op te zoeken. Máár voordat u besluit een veranda te kopen, is het belangrijk om op bepaalde dingen te letten. Wij vertellen u vandaag meer hierover! 

1. Wat moet u vooraf bedenken?

Wij adviseren onze klanten altijd om vooraf goed voor ogen te hebben voor welk doel de veranda gebruikt gaat worden. Wilt u juist een plek in de tuin creëren om in de zomer te genieten van het prachtige weer of wilt u toch liever een plaats in de tuin waar u in de winter ook kunt genieten van het groen in de tuin? Pas als u deze keuze duidelijk heeft, kunnen we kijken naar een passende veranda. Er zijn namelijk verschillende materialen waar u uit kunt kiezen, zoals:

Veranda of overkapping tips

2. Verdiep je in de verschillende soorten veranda's

Na het bepalen van het doel van de tuinoverkapping, kunt u pas gaan kijken welk materiaal het beste bij u en uw tuin past. Als u op zoek bent naar een goedkope veranda, dan raden wij onze klanten vaak aan om te kiezen voor een kunststof dakbedekking. Bent u gek op lichtinval? Dan is een veranda van glas een betere optie voor u. Daartegenover staat bijvoorbeeld de polycarbonaat veranda: hier wordt juist het lichtinval beperkt omdat dit slechts 22% tot 82% licht doorlaat. Bijkomend voordeel is dat het in de zomermaanden niet te warm wordt onder uw veranda en dat u zelfs op de heetste zomerdag kunt genieten van uw veranda. Bovendien is polycarbonaat erg gemakkelijk te onderhouden.

3. Een plaats kiezen voor de veranda

Zuiden
Door uw veranda op het Zuiden van de tuin te plaatsen, geniet u optimaal van de zon maar let wel op: de zomer kan de temperatuur daar heel hoog oplopen. 

Oosten
Als u besluit de veranda op het Oosten te plaatsen, zal u vooral in de ochtenduren genieten van de zon. Hierbij raden wij daarom vaak wel verwarming aan aangezien het in de middag en avond flink kan afkoelen.

Westen
De veranda is hier heerlijk in de verlate middag tot zonsondergang. Wij adviseren onze klanten hierbij vaak wel om zonwering en/of ventilatie te kopen.

Noorden
Hier heeft u bijna geen last van de zon, daarom is verwarming in deze veranda een sterke aanrader.

polycarbonaat veranda kopen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Stijlvol en praktisch: lamellendoek

Het binnenseizoen is net begonnen, maar dat betekent niet dat u uw veranda moet laten voor wat het is. U wilt niets liever dan optimaal genieten van uw terras of tuin, toch? Met een lamellendoek bent u de baas over de hoeveelheid zon en schaduw die uw veranda binnen schijnt. Dit fantastische accessoire voor uw glazen of polycarbonaat veranda geeft u de macht over zowel het voorjaarszonnetje als de winterzon. Of u nu zin heeft in een z...

Lees meer...
Maak kennis met: pergola met harmonicadoek!

Terwijl de koudste dagen van het jaar in aantocht zijn, is het goed om vast na te denken over de perfecte manier om straks, wanneer de lente weer aanbreekt, van de buitenlucht te genieten. Als u op zoek bent naar een stukje paradijs in uw eigen achtertuin, dan is onze aluminium pergola met zonnedoek uw antwoord op die zoektocht. Laat ons van Top Veranda's u meenemen op een creatieve reis door de wereld van de pergola en het harmonicahoek, w...

Lees meer...
Ontdek de overstekende terrasoverkapping

Het is tijd om ons te verdiepen in een gloednieuwe trend die de wereld van de buitenruimtes op zijn kop zet: overstekende overkappingen. Als u van plan bent om uw buitenruimte te upgraden met een terrasoverkapping, dan bent u hier aan het juiste adres voor een flinke portie inspiratie. Deze innovatieve constructie biedt een unieke oplossing om te genieten van uw tuin en terras, zelfs wanneer Moeder Natuur haar grillige buien heeft. La...

Lees meer...
Tuinkamer als ideale thuiskantoor

Ontdek efficiënt werken in rust en stijl!

...Lees meer...
HEEFT U EEN VRAAG OVER ONZE SERVICE?

Ons team staat voor u klaar!

Contact & openingstijden