Wat voor dak op mijn veranda?

Wat voor dak op mijn veranda?

Zit u na te denken over het aanschaffen van een veranda of een overkapping? Goed idee! Dit is namelijk een toevoeging aan huis en/of tuin waar u het hele jaar van kunt genieten. Waar u in de zomer onderuitgezakt kunt loungen onder de tuinoverkapping kunt u in de winter uw vrienden uitnodigen voor een gezellige winterbarbecue! Er zijn uiteraard wel een aantal zaken waar u goed over na moet denken: waar wilt u de tuinkamer of veranda plaatsen en naar welk materiaal gaat uw voorkeur uit? En wat voor soort verlichting of verwarming kiest u?

Juiste dakbedekking

Nog zo’n puntje om over na te denken: ook het soort dakbedekking moet zorgvuldig worden gekozen. Het lijkt misschien triviaal, maar het is belangrijk om het juiste dak uit te kiezen. Het moet natuurlijk een schitterend plaatje worden waar uw huis en tuin nog mooier van worden, maar niet alleen uw persoonlijke smaak of stijl is belangrijk. Er zijn ook een aantal praktische elementen die de doorslag kunnen geven. Dat heeft onder andere weer te maken met de mate waarin u uw veranda wilt gebruiken. Wij lichten een aantal opties toe:

  • een glazen dak
  • een polycarbonaat dak
  • een schuifbaar dak

In alle gevallen kiest u voor een sterk dak, dat perfect bestand is tegen alle weersinvloeden.

De juiste dakbedekking kiezen | Top Veranda's

Glazen dak op uw veranda

Heeft u uw oog laten vallen op een glazen dak? Een veranda met glazen dak ziet er niet alleen erg chique uit, ook zorgt een glazen dak voor maximale lichtinval. Dat is ideaal als de veranda aan een stuk huis wordt gebouwd waar u geen licht kunt missen. Daarnaast oogt de overkapping door de lichtinval ruimer dan deze misschien is. Misschien verwacht u dat een glazen dak zorgt voor een te warme veranda. Dat hoeft niet! U kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld hittewerend glas in uw veranda te verwerken of zelfs mat glas. Uiteraard is passende zonwering ook mogelijk. Daarnaast is 8 of 10mm veiligheidsglas een optie. De verandasystemen die wij verkopen zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan al uw eisen.

Een polycarbonaat dak op uw veranda

Ook een dak van polycarbonaat is een goede optie. Zo’n kunststof dak is lichtgewicht en dit maakt een grote spanningsboog mogelijk. Daarnaast is polycarbonaat eenvoudig in onderhoud. De kunststof dakplaten blijven namelijk jarenlang mooi en ze verouderen niet door de UV beschermde coating. Een polycarbonaat dak is vaak goedkoper dan een dak van glas. De polycarbonaat platen zijn lichtgewicht en kunnen transparant of opaal zijn. De opale platen laten licht door, maar het licht wordt wel zachter. Ze zijn dus ondoorzichtig, maar weren de hitte beter af.

De juiste dakbedekking kiezen | Top Veranda's

Een schuifbaar dak op uw veranda

Een veranda met een schuifdak is praktisch en heeft ook die luxe uitstraling. Zo’n ‘cabrio veranda’ is ideaal om bij zomers weer open te gooien. Behoefte aan wat beschutting of slecht weer op komst? Dan kunt u heel gemakkelijk uw glazen of kunststof dak deels of compleet dicht doen. Zo’n schuifdak is zowel geschikt voor nieuwe als bestaande veranda's en tuinkamers. U kunt het schuifdak handmatig met een telescoopstang open en dicht schuiven. Bovendien kunt u ook een glazen schuifdak combineren met een zonnescherm. In dat geval bevat het systeem naast glazen panelen ook ondoorzichtige onderdelen, die over of onder het dak kunnen schuiven. Het is bij Top Veranda's ook mogelijk om het schuifdak te monteren op andere constructies van hout of aluminium.

Meer weten? Plan een afspraak!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Stijlvol en praktisch: lamellendoek

Het binnenseizoen is net begonnen, maar dat betekent niet dat u uw veranda moet laten voor wat het is. U wilt niets liever dan optimaal genieten van uw terras of tuin, toch? Met een lamellendoek bent u de baas over de hoeveelheid zon en schaduw die uw veranda binnen schijnt. Dit fantastische accessoire voor uw glazen of polycarbonaat veranda geeft u de macht over zowel het voorjaarszonnetje als de winterzon. Of u nu zin heeft in een z...

Lees meer...
Maak kennis met: pergola met harmonicadoek!

Terwijl de koudste dagen van het jaar in aantocht zijn, is het goed om vast na te denken over de perfecte manier om straks, wanneer de lente weer aanbreekt, van de buitenlucht te genieten. Als u op zoek bent naar een stukje paradijs in uw eigen achtertuin, dan is onze aluminium pergola met zonnedoek uw antwoord op die zoektocht. Laat ons van Top Veranda's u meenemen op een creatieve reis door de wereld van de pergola en het harmonicahoek, w...

Lees meer...
Ontdek de overstekende terrasoverkapping

Het is tijd om ons te verdiepen in een gloednieuwe trend die de wereld van de buitenruimtes op zijn kop zet: overstekende overkappingen. Als u van plan bent om uw buitenruimte te upgraden met een terrasoverkapping, dan bent u hier aan het juiste adres voor een flinke portie inspiratie. Deze innovatieve constructie biedt een unieke oplossing om te genieten van uw tuin en terras, zelfs wanneer Moeder Natuur haar grillige buien heeft. La...

Lees meer...
Tuinkamer als ideale thuiskantoor

Ontdek efficiënt werken in rust en stijl!

...Lees meer...
HEEFT U EEN VRAAG OVER ONZE SERVICE?

Ons team staat voor u klaar!

Contact & openingstijden