10 tips voor het kopen van een veranda

10 tips voor het kopen van een veranda

Wilt u een echte aanwinst voor in de tuin? Dan is een veranda of overkapping ideaal voor u: heerlijk lang genieten van het buitenleven zélfs als het regent en de temperatuur minder aangenaam is. Bent u van plan om een mooie terrasoverkapping of veranda te kopen? Dan is het belangrijk om onze tips eens door te nemen: waar let u eigenlijk op bij het kopen van een veranda? Wij bieden u o.a de volgende veranda's:

Ook leuk: een extra leefruimte door een tuinkamer

Naast veranda's kunnen wij u ook een complete tuinkamer bieden. Dit is simpelweg gezegd een combinatie van een veranda en sluitende kozijnen en/of wanden. Als u de keuze maakt voor glasschuifwanden dan haalt u het buitenleven naar binnen en ook andersom. U heeft namelijk vrij uitzicht over uw gehele tuin, maar u zit toch heerlijk beschut in de herfst en winter maanden. Bovendien heeft een glazen wand voor uw veranda het voordeel dat het veel licht door laat: perfect als u een heerlijk boek wilt lezen.

tuinhuis met overkapping kopen

Onze tips bij het kopen van een veranda, terrasoverkapping of tuinkamer

Er zijn bij ons in Den Bosch veel diverse soorten veranda's, tuinkamers en terrasoverkappingen te koop. Zelf op maat gemaakte veranda's zijn verkrijgbaar in ons tuincentrum. Geeft u de voorkeur aan polycarbonaat, glas, een open veranda of toch liever een gesloten overkapping? Het is belangrijk om vooraf te bedenken wat u allemaal belangrijk vindt en waar u de ruimte voor wilt gebruiken. U kunt altijd een afspraak bij ons inplannen: deze is geheel vrijblijvend en u ontvangt alle informatie die u nodig heeft. 

Afspraak inplannen
 

10 x waar let u op bij het kopen van een veranda, terrasoverkapping of tuinkamer?

 1. Als eerste tip geven wij u mee dat u vooraf de functie van de veranda, tuinkamer of overkapping moet bepalen. Dus voor welk doel gaat u de veranda gebruiken? Dit kan zijn om bijvoorbeeld lekker onder te zitten, om in te kunnen werken of juist om spullen te beschermen en in op te bergen zoals een fiets, tuinset of tuingereedschap.
   
 2. Het kan voorkomen dat u een vergunning nodig heeft voor een bepaalde veranda. Informeer hier vooraf goed naar. 
   
 3. Bent u graag buitenshuis en ook in de koudere wintermaanden? Dan kan het handig zijn om een overkapping met gesloten wanden te nemen of u kunt heaters plaatsen zodat u er in de avonden ook heerlijk warm bij kunt zitten. Bekijk ook eens onze veranda tips voor de herfst
   
 4. Neem voorbeelden mee van veranda's die u erg mooi vindt. Door dit vooraf al te bedenken, krijgen wij een beter beeld wat u voor ogen heeft. 
   
 5. U kunt ervoor kiezen om zelf uw veranda te bouwen, maar ook kunt u deze door ons laten monteren. Natuurlijk zijn de kosten lager wanneer u het zelf monteert, maar houd hierbij altijd rekening met een langere opbouwtijd. 
   
 6. Houdt u van veel licht? Maak dan de keuze voor een veranda/overkapping gemaakt van glas. Hierdoor behoudt u genoeg licht in uw huis, maar ook onder uw veranda. Bovendien verbindt u de tuin en het huis met elkaar op deze manier. 
   
 7. Heeft u bepaalde kleur in gedachten? Overleg dan met ons op de door u gewenste veranda ook in deze kleur verkrijgbaar is. Let hierbij ook altijd op de verf van het huis: het zou zonde zijn als deze twee kleuren niet mooi bij elkaar staan.
   
 8. Bent u gek op de zomer en wilt u alles gemakkelijk open kunnen zetten? Dan zijn schuifwanden van bijvoorbeeld glas ideaal voor u.
   
 9. Ook niet geheel onbelangrijk is de materiaalkeuze. Dat kan bijvoorbeeld glas, aluminium of polycarbonaat zijn. Uiteraard is het mooier als de materialen in elkaar overlopen en niet compleet afsteekt bij de rest van het geheel. 
   
 10. Het beste is natuurlijk een advies op maat zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Dus woont u nabij Den Bosch, Rosmalen, Berlicum, Vlijmen, Haarsteeg of Nieuwkuijk? Bel ons dan eens op en kom een afspraak inplannen onder het genot van een kopje koffie. 

glazen overkapping of polycarbonaat?

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Welke eigenschappen heeft Polycarbonaat?

Een polycarbonaat veranda wordt steeds populairder, maar waarom eigenlijk? Kort door de bocht is het omdat polycarbonaat voordeliger is, lichtgewicht is en een enorm sterk alternatief is voor een glazen veranda. We lichten u vandaag enkele eigenschappen van het populaire polycarbonaat toe. De keuz...

Lees meer...
Het gehele jaar comfortabel in je veranda zitten?

Bij een veranda denken veel mensen gelijk aan de warme zomerse temperaturen, maar niets is minder waar! U geniet namelijk het gehele jaar van een prachtige veranda. Dus niet alleen op een warme zomerdag de barbecue afsluiten in de veranda, maar ook op een frisse herfstdag is het heerlijk genieten met de kinderen of met uw partner. Ook een dik pak sneeuw in de winter hoeft u niet tegen te houden...

Lees meer...
Zó verwarm je jouw veranda

De verwarming van uw veranda is een echte must-have als u in de wintermaanden wilt genieten van uw overkapping, naast de verlichting natuurlijk. Een heerlijke terrasverwarmer mag dan niet vergeten worden: deze komt natuurlijk ook goed van pas op de frisse zomeravonden. U kunt ervoor kiezen om een heater aan het p...

Lees meer...
5 Veranda's waar iedereen jaloers op gaat zijn

Er zijn enorm veel verschillende soorten veranda's, overkappingen en tuinkamers waar u uit kunt kiezen: van polycarbonaat veranda's tot aan de meest uiteenlopende overkappingen op maat. Een veranda is een heerlijke plek om te genieten, bij te komen van uw dag of een goed gesprek te voeren op de lange avonden. Ziet u...

Lees meer...