Een veranda inrichten doe je zo

Een veranda inrichten doe je zo

Ongeacht het seizoen, dankzij een veranda of overkapping geniet u het hele jaar door van de tuin. Maar hoe maakt u uw veranda nou op en top gezellig? Een veranda inrichten moet u eigenlijk zien als het inrichten van een tweede woonkamer. En het voordeel aan een tweede woonkamer is dat u het helemaal anders kan doen! Kies bijvoorbeeld voor een compleet andere stijl. Of creëer een oase van ontspanning door elementen van uw favoriete vakantie bestemming toe te voegen. Echt alles is mogelijk om uw veranda een unieke plek te maken. Maak een afspraak bij Top-Veranda's om meer over de mogelijkheden te horen.

Creëer sfeer met de juiste verlichting

Afhankelijk van de sfeer die u wilt creëren in of onder veranda, kiest u voor bijpassende verlichting. Kies bijvoorbeeld voor hanglampjes om tropische sfeer na te bootsen, of installeer dimbare LED-spotjes om voor een romantische ambiance te zorgen. Combineer wel altijd sfeer met functionaliteit zodat u ook in de avond comfortabel van uw veranda kunt genieten.

Veranda Inrichten | Top Veranda's

Welke vloer kies je voor een veranda?

Net als bij een echte woonkamer, is ook in een veranda de vloer erg belangrijk. Comfort wordt immers ook bepaald door loopgemak. Nu kan u tapijt in huis erg prettig vinden, maar in een veranda is dit niet aan te raden. Echter zijn er tegenwoordig wel heel veel leuke buitentapijten te koop. Kies echter in de basis voor een tegelvloer of een vlonderterras. U kunt de kleuren en de afmeting van de tegel of vlonderplank gemakkelijk aanpassen aan de stijl van uw veranda en toch dat huiskamergevoel creëren. 

Veranda Inrichten | Top Veranda's

De juiste meubels voor in een veranda 

We raden u aan om te beginnen met een inspiratiebord. Verzamel foto’s van interieurs of meubels of sfeerafbeeldingen van andere veranda’s om een moodboard samen te stellen. Al gauw zal u merken dat u neigt naar een bepaalde kleur, een bepaald materiaal of een bepaalde sfeer. Dit inspiratiebord kunt u gebruiken als leidraad voor de inrichting van de veranda. 

Straalt het inspiratiebord ‘rust’ uit? Kies dan voor een mooie hoekbank in natuurtinten of een mooie chaise longue in een leeshoek. Misschien schreeuwt het moodboard wel ‘vakantie’. Dan kunt u uw veranda inrichten met leuke hanglampjes, een schommelstoel en kiest u voor materialen zoals rotan of wicker. Wordt de veranda juist een plek voor een feestje of de vaste stek voor de vrijdagmiddagborrel met vrienden? Dan kunt u kijken naar hoge bartafels met bijpassende trendy krukken. 

Onze veranda's 

We raden u wel aan om het materiaal van de meubels aan te passen aan de constructie van uw veranda. Heeft u een veranda met rondom glazen wanden? Kies dat voor meubels waarvan het materiaal goed bestand is tegen zonlicht, anders kunnen deze na verloop van tijd gaan verkleuren. 

Veranda Inrichten | Top Veranda's

Een inrichting voor alle seizoenen

Uiteraard is een veranda niet alleen voor de zomer. Je zet natuurlijk een overkapping in de tuin om het hele jaar buiten te kunnen genieten! En we raden je aan om jouw veranda ook met deze gedachte in te richten. Denk aan (vloer)kleden, plaids, elektrische heaters of een vuurkorf. 

Onze tuinoverkappingen 

Geef jouw veranda een extra functie door te kiezen voor een pizzaoven of buitenkeuken. Deze kun je uiteraard zomers gebruiken, maar wat dacht je van een winterbarbecue? Zet grote groene planten neer voor een tropische sfeer in de zomer en kies voor een gezellige kerstboom in de decembermaand! 

Plan een bezoek in onze showroom

Wij nodigen u graag uit in onze luxe showroom om alle modellen, kleuren én opties te komen bekijken. Vul het formulier op de afsprakenpagina in en neem tijdens het bezoek wat goede actuele foto’s mee op een tablet of smartphone. Dan kunnen onze medewerkers u voorzien van het beste advies! En als extra “beloning” voor de inspanning en de moeite bieden wij een lekkere kop koffie of thee mét een lekker stuk gebak aan.

Maak een afspraak

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Voordelen van verschillende materialen voor veranda's

Veranda's en overkappingen zijn populairder dan ooit. Ze kunnen uw buitenleven verrijken, maar u tegelijk ook wat extra vierkante meters opleveren. Wanneer u op zoek gaat naar de juiste veranda of overkapping voor uw smaak, zijn er verschillende factoren om te overwegen. Duurzaamheid, onderhoud, kosten en uiterlijk zijn een paar van die factoren. Het materiaal waarvan uw nieuwe aanwinst wordt gemaakt, is logischerwijs ook zeer bepalend. Daarom is ...

Lees meer...
Schuur met overkapping

Een schuur met overkapping is een geweldige manier om de tuin te verrijken en tegelijkertijd extra ruimte en functionaliteit toe te voegen. Of u nu op zoek bent naar extra opslagruimte voor gereedschap en fietsen, of een plek wilt creëren om buiten te ontspannen en te genieten van het mooie weer, een schuur met overkapping is een uitstekende keuze. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wilt u voor het zonnetje doorbreekt ook een veranda in de tuin? Maak snel een afspr...

Lees meer...
Tuinkamer inspiratie bij Top Veranda's

Haal het buitenleven naar binnen door een tuinkamer aan te schaffen! Daarvoor bent u bij Top Veranda’s uiteraard aan het juiste adres. Een tuinkamer is niet meer dan een volledig af te schermen ruimte die op een mooie plek in uw tuin staat. Zie het als een multifunctionele plek waar u kunt relaxen, werken, lezen en dineren. Ideaal! Wij lopen even op de feiten vooruit en helpen u graag vast aan een aantal inrichting ideetjes voor uw nieuwe tuinkamer. U wilt uw nieuwe favoriete plek immer...

Lees meer...