De ideale locatie voor uw veranda

De ideale locatie voor uw veranda

Zodra u heeft besloten dat u een veranda gaat kopen, is het uiteraard erg van belang om een juiste keuze te maken over de ligging van uw overkapping. Sta daarom altijd even stil bij wat u wilt en laat u adviseren in ons tuincentrum in Den Bosch. Denk bijvoorbeeld na of u juist veel of weinig zon in de tuin wilt, maar ook op welk tijdstip dit gewenst is. Wij hebben de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet per ligging in de tuin.

De verschillende richtingen in de tuin

 1. Een tuin op het Noorden 
  Is uw tuin aan de noordkant van uw tuin en wilt u daar uw veranda plaatsen? Dan geniet u in de zomer van de aangename temperaturen met her en daar enkele schaduwplekken. Ideaal! In de wintermaanden krijgt u daarentegen weinig tot geen zon en zal u bijvoorbeeld moeten denken aan verwarming en verlichting.
 2. Een tuin op het Zuiden
  Bent u een zonliefhebber en ligt u het liefst de hele zomer te genieten van de warmte? Dan is een veranda op het zuiden ideaal omdat deze de warmte van de zon volop vasthoudt. Houd daarbij wel rekening dat uw overkapping voldoende ventilatie moet hebben en maak gebruik van zonwering. In de wintermaanden is het zelfs zo dat de warmte van de veranda gemakkelijk uw huis binnenkomt!
 3. Een tuin op het Westen
  Komt u laat thuis van werk en wilt u lekker genieten in de namiddag en avond van de zonnestralen? Dan is een westelijke ligging in de tuin het beste. 
 4. Een tuin op het Oosten
  Ochtendmensen opgelet! Een veranda aan de oostkant van de tuin is ideaal voor mensen die het liefst in de ochtend de zon aanbidden. Lekker genieten met een goed boek en bijkomend voordeel? Aan deze kant is de zon nooit op z'n heetst! 

Beplanting in de veranda


Genieten van uw veranda in de winter en zomer

Welke ruimte wilt u verbreden?

Nadat u heeft bepaald welke kant van de tuin het beste voor u is, is het ook belangrijk om na te denken over welke ruimte u thuis wilt verbreden met uw veranda. U kunt namelijk voor een losstaande veranda kiezen of tuinkamer of juist een verlenging van uw woonkamer maken. Houd bovendien ook altijd rekening met welk uitzicht u vanuit de overkapping wilt hebben en of de buren of voorbijgangers kunnen binnenkijken.

Kom uw wensen bespreken

U kunt vrijblijvend met ons uw wensen bespreken en wij staan voor u klaar! Zo heeft u een mooie veranda die bij elke tuinstijl past. Wilt u een rechte, schuine of vrijstaande veranda? Wilt u genieten vanachter het glas of met een open voorkant? Misschien wilt u wel een carport of een volledige tuinkamer. Wilt u er ook nog extra’s bij? Wat dacht u van wanden onder de veranda en verlichting of verwarming? Bij Top Veranda kan het allemaal!

Afspraak inplannen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nieuw! Onze veranda’s nu ook verkrijgbaar in het zwart

Zwarte veranda of zwarte overkapping kopen | Top Veranda'sU heeft ze vast wel eens voorbij zien komen in een interieurblad, woonprogramma of op uw Instagram feed: die trendy zwartstalen deuren die menig woonkamer opleu...

Lees meer...
Welke overkapping of veranda past bij u?

Wanneer u komende zomer wilt genieten van een prachtige veranda is dít het moment om een afspraak bij Top Veranda’s in te plannen. Onze medewerkers helpen u graag bij het selectieproces. Het is immers belangrijk dat u voor een overkapping gaat die past bij uw tuin, smaak en wensen. Het is goed om u vooraf te oriënteren, aangezien er behoorlijk wat knopen door te hakken zijn. Vindt u bijvoor...

Lees meer...
3x zomerse bloeiers voor de veranda

Maak van uw tuin een sfeervol en groen paradijsje. U wilt immers ook van onder uw overkapping genieten van alles wat de natuur u te bieden heeft. Een groene tuin draagt bij aan een ontspannen gevoel en een creatiever brein. Groen maakt gelukkig, dus hoe meer planten hoe beter! De planeet en alles wat hier leeft zal u in dank afnemen. Met de vogels, vlinders en andere insecten die de planten automatisch aantrekken, zet u een levendig beeld neer. Maar welke planten zijn wat ons...

Lees meer...
Tips voor een voorjaarsproof veranda

Veranda: klaar voor het voorjaar | Top-Veranda'sOok al blijft het Nederlandse weer wispelturig, we hebben wel al even aan de lente mogen ruiken. De vogels fluiten net wat harder en de mensen op straat lijken ...

Lees meer...