De ideale locatie voor uw veranda

De ideale locatie voor uw veranda

Zodra u heeft besloten dat u een veranda gaat kopen, is het uiteraard erg van belang om een juiste keuze te maken over de ligging van uw overkapping. Sta daarom altijd even stil bij wat u wilt en laat u adviseren in ons tuincentrum in Den Bosch. Denk bijvoorbeeld na of u juist veel of weinig zon in de tuin wilt, maar ook op welk tijdstip dit gewenst is. Wij hebben de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet per ligging in de tuin.

De verschillende richtingen in de tuin

 1. Een tuin op het Noorden 
  Is uw tuin aan de noordkant van uw tuin en wilt u daar uw veranda plaatsen? Dan geniet u in de zomer van de aangename temperaturen met her en daar enkele schaduwplekken. Ideaal! In de wintermaanden krijgt u daarentegen weinig tot geen zon en zal u bijvoorbeeld moeten denken aan verwarming en verlichting.
   
 2. Een tuin op het Zuiden
  Bent u een zonliefhebber en ligt u het liefst de hele zomer te genieten van de warmte? Dan is een veranda op het zuiden ideaal omdat deze de warmte van de zon volop vasthoudt. Houd daarbij wel rekening dat uw overkapping voldoende ventilatie moet hebben en maak gebruik van zonwering. In de wintermaanden is het zelfs zo dat de warmte van de veranda gemakkelijk uw huis binnenkomt!
   
 3. Een tuin op het Westen
  Komt u laat thuis van werk en wilt u lekker genieten in de namiddag en avond van de zonnestralen? Dan is een westelijke ligging in de tuin het beste. 
   
 4. Een tuin op het Oosten
  Ochtendmensen opgelet! Een veranda aan de oostkant van de tuin is ideaal voor mensen die het liefst in de ochtend de zon aanbidden. Lekker genieten met een goed boek en bijkomend voordeel? Aan deze kant is de zon nooit op z'n heetst! 

Beplanting in de veranda


 

Genieten van uw veranda in de winter en zomer

Welke ruimte wilt u verbreden?

Nadat u heeft bepaald welke kant van de tuin het beste voor u is, is het ook belangrijk om na te denken over welke ruimte u thuis wilt verbreden met uw veranda. U kunt namelijk voor een losstaande veranda kiezen of tuinkamer of juist een verlenging van uw woonkamer maken. Houd bovendien ook altijd rekening met welk uitzicht u vanuit de overkapping wilt hebben en of de buren of voorbijgangers kunnen binnenkijken.

Kom uw wensen bespreken

U kunt vrijblijvend met ons uw wensen bespreken en wij staan voor u klaar! Zo heeft u een mooie veranda die bij elke tuinstijl past. Wilt u een rechte, schuine of vrijstaande veranda? Wilt u genieten vanachter het glas of met een open voorkant? Misschien wilt u wel een carport of een volledige tuinkamer. Wilt u er ook nog extra’s bij? Wat dacht u van wanden onder de veranda en verlichting of verwarming? Bij Top Veranda kan het allemaal!

Afspraak inplannen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

10% korting op geselecteerde veranda's in april!

Bij Top-Verandas.nl, dé Brabantse specialist op het gebied van veranda's, terrasoverkappingen en tuinkamers, vieren we de komst van het voorjaar met een speciale aanbieding: in de maand april krijgt u maar liefst 10% korting op geselecteerde veranda's uit ons assortiment!

Lees meer...
Vrijstaande veranda: de do's & don'ts

Top Veranda’s is, zoals u weet, dé veranda en overkapping dealer van Noord-Brabant. We plaatsen onze veranda's echter door heel het land, zodat iedereen kennis kan maken met ons inspirerende assortiment. Wat dacht u van onze selectie vrijstaande veranda’s: helemaal hot and happening! In dit blogartikel bespreken we de belangrijkste do's & don'ts bij het plannen en bouwen van een vrijstaande veranda, zodat u het mee...

Lees meer...
Maart actie: 20% korting op allerlei nieuwe modellen!

De lente staat voor de deur en wat is er nu beter dan uw buitenruimte transformeren in een oase van comfort en stijl? Bij Top-Veranda's.nl begrijpen we de behoefte aan een prachtige en praktische buitenruimte, en daarom hebben we een spectaculaire actie voor u in petto: ontvang in maart 2024 20% korting op allerlei nieuwe aluminium veranda's! Laat deze kans niet aan u voorbijgaan en ontdek waarom deze veranda's de perfecte keuz...

Lees meer...
Stijlvol en praktisch: lamellendoek

Het binnenseizoen is net begonnen, maar dat betekent niet dat u uw veranda moet laten voor wat het is. U wilt niets liever dan optimaal genieten van uw terras of tuin, toch? Met een lamellendoek bent u de baas over de hoeveelheid zon en schaduw die uw veranda binnen schijnt. Dit fantastische accessoire voor uw glazen of polycarbonaat veranda geeft u de macht over zowel het voorjaarszonnetje als de winterzon. Of u nu zin heeft in een z...

Lees meer...
HEEFT U EEN VRAAG OVER ONZE SERVICE?

Ons team staat voor u klaar!

Contact & openingstijden