De ideale locatie voor uw veranda

De ideale locatie voor uw veranda

Zodra u heeft besloten dat u een veranda gaat kopen, is het uiteraard erg van belang om een juiste keuze te maken over de ligging van uw overkapping. Sta daarom altijd even stil bij wat u wilt en laat u adviseren in ons tuincentrum in Den Bosch. Denk bijvoorbeeld na of u juist veel of weinig zon in de tuin wilt, maar ook op welk tijdstip dit gewenst is. Wij hebben de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet per ligging in de tuin.

De verschillende richtingen in de tuin

 1. Een tuin op het Noorden 
  Is uw tuin aan de noordkant van uw tuin en wilt u daar uw veranda plaatsen? Dan geniet u in de zomer van de aangename temperaturen met her en daar enkele schaduwplekken. Ideaal! In de wintermaanden krijgt u daarentegen weinig tot geen zon en zal u bijvoorbeeld moeten denken aan verwarming en verlichting.
   
 2. Een tuin op het Zuiden
  Bent u een zonliefhebber en ligt u het liefst de hele zomer te genieten van de warmte? Dan is een veranda op het zuiden ideaal omdat deze de warmte van de zon volop vasthoudt. Houd daarbij wel rekening dat uw overkapping voldoende ventilatie moet hebben en maak gebruik van zonwering. In de wintermaanden is het zelfs zo dat de warmte van de veranda gemakkelijk uw huis binnenkomt!
   
 3. Een tuin op het Westen
  Komt u laat thuis van werk en wilt u lekker genieten in de namiddag en avond van de zonnestralen? Dan is een westelijke ligging in de tuin het beste. 
   
 4. Een tuin op het Oosten
  Ochtendmensen opgelet! Een veranda aan de oostkant van de tuin is ideaal voor mensen die het liefst in de ochtend de zon aanbidden. Lekker genieten met een goed boek en bijkomend voordeel? Aan deze kant is de zon nooit op z'n heetst! 

Beplanting in de veranda


 

Genieten van uw veranda in de winter en zomer

Welke ruimte wilt u verbreden?

Nadat u heeft bepaald welke kant van de tuin het beste voor u is, is het ook belangrijk om na te denken over welke ruimte u thuis wilt verbreden met uw veranda. U kunt namelijk voor een losstaande veranda kiezen of tuinkamer of juist een verlenging van uw woonkamer maken. Houd bovendien ook altijd rekening met welk uitzicht u vanuit de overkapping wilt hebben en of de buren of voorbijgangers kunnen binnenkijken.

Kom uw wensen bespreken

U kunt vrijblijvend met ons uw wensen bespreken en wij staan voor u klaar! Zo heeft u een mooie veranda die bij elke tuinstijl past. Wilt u een rechte, schuine of vrijstaande veranda? Wilt u genieten vanachter het glas of met een open voorkant? Misschien wilt u wel een carport of een volledige tuinkamer. Wilt u er ook nog extra’s bij? Wat dacht u van wanden onder de veranda en verlichting of verwarming? Bij Top Veranda kan het allemaal!

Afspraak inplannen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tips voor het inrichten van een veranda of overkapping

Bent u een echt buiten mens? Wilt u op warme en koudere dagen tot laat in de avond genieten van uw tuin? Dan is een veranda of overkapping idell voor u. En u bent zeker niet de enige! Veel meer mensen ontdekken de voordelen van een veranda in de tuin. Zo blijft de lucht beter hangen en kunt u lekker beschut uit de wind zitten. Lees snel verder om de handige tips van een overkapping te ontdekken!

...Lees meer...
#Staycation in uw eigen veranda!

Genieten in je veranda deze zomer!

...Lees meer...
Maak uw veranda geschikt voor zowel de zomer als de winter

Een veranda is een heerlijke plek om te genieten, bij te komen van uw dag of een goed gesprek te voeren op de lange avonden. U kunt langer buiten genieten in de zomer en in de winter zit u lekker warmpjes de sneeuw te bewonderen onder een dekentje of eventueel met een terrasverwarmer. Ziet u zich daar ook al helemaal zitten? Neem dan contact met ons op! Wilt u ook vaker gebruikmaken van uw veranda...

Lees meer...
Veranda te warm in de zomer?

Veranda te warm in de zomer? Ontdek alle tips en tricks om dit te voorkomen en volop te genieten van uw veranda. Een veranda is er namelijk om juist volop van te genieten als de zon schijnt. Om te voorkomen dat uw veranda te warm wordt in de heerlijke zomermaanden, hebben wij de volgende tips voor uw op een rijtje gezet.

...Lees meer...