De ideale locatie voor uw veranda

De ideale locatie voor uw veranda

Zodra u heeft besloten dat u een veranda gaat kopen, is het uiteraard erg van belang om een juiste keuze te maken over de ligging van uw overkapping. Sta daarom altijd even stil bij wat u wilt en laat u adviseren in ons tuincentrum in Den Bosch. Denk bijvoorbeeld na of u juist veel of weinig zon in de tuin wilt, maar ook op welk tijdstip dit gewenst is. Wij hebben de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet per ligging in de tuin.

De verschillende richtingen in de tuin

 1. Een tuin op het Noorden 
  Is uw tuin aan de noordkant van uw tuin en wilt u daar uw veranda plaatsen? Dan geniet u in de zomer van de aangename temperaturen met her en daar enkele schaduwplekken. Ideaal! In de wintermaanden krijgt u daarentegen weinig tot geen zon en zal u bijvoorbeeld moeten denken aan verwarming en verlichting.
   
 2. Een tuin op het Zuiden
  Bent u een zonliefhebber en ligt u het liefst de hele zomer te genieten van de warmte? Dan is een veranda op het zuiden ideaal omdat deze de warmte van de zon volop vasthoudt. Houd daarbij wel rekening dat uw overkapping voldoende ventilatie moet hebben en maak gebruik van zonwering. In de wintermaanden is het zelfs zo dat de warmte van de veranda gemakkelijk uw huis binnenkomt!
   
 3. Een tuin op het Westen
  Komt u laat thuis van werk en wilt u lekker genieten in de namiddag en avond van de zonnestralen? Dan is een westelijke ligging in de tuin het beste. 
   
 4. Een tuin op het Oosten
  Ochtendmensen opgelet! Een veranda aan de oostkant van de tuin is ideaal voor mensen die het liefst in de ochtend de zon aanbidden. Lekker genieten met een goed boek en bijkomend voordeel? Aan deze kant is de zon nooit op z'n heetst! 

Beplanting in de veranda


 

Genieten van uw veranda in de winter en zomer

Welke ruimte wilt u verbreden?

Nadat u heeft bepaald welke kant van de tuin het beste voor u is, is het ook belangrijk om na te denken over welke ruimte u thuis wilt verbreden met uw veranda. U kunt namelijk voor een losstaande veranda kiezen of tuinkamer of juist een verlenging van uw woonkamer maken. Houd bovendien ook altijd rekening met welk uitzicht u vanuit de overkapping wilt hebben en of de buren of voorbijgangers kunnen binnenkijken.

Kom uw wensen bespreken

U kunt vrijblijvend met ons uw wensen bespreken en wij staan voor u klaar! Zo heeft u een mooie veranda die bij elke tuinstijl past. Wilt u een rechte, schuine of vrijstaande veranda? Wilt u genieten vanachter het glas of met een open voorkant? Misschien wilt u wel een carport of een volledige tuinkamer. Wilt u er ook nog extra’s bij? Wat dacht u van wanden onder de veranda en verlichting of verwarming? Bij Top Veranda kan het allemaal!

Afspraak inplannen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Stijlvol en praktisch: lamellendoek

Het binnenseizoen is net begonnen, maar dat betekent niet dat u uw veranda moet laten voor wat het is. U wilt niets liever dan optimaal genieten van uw terras of tuin, toch? Met een lamellendoek bent u de baas over de hoeveelheid zon en schaduw die uw veranda binnen schijnt. Dit fantastische accessoire voor uw glazen of polycarbonaat veranda geeft u de macht over zowel het voorjaarszonnetje als de winterzon. Of u nu zin heeft in een z...

Lees meer...
Maak kennis met: pergola met harmonicadoek!

Terwijl de koudste dagen van het jaar in aantocht zijn, is het goed om vast na te denken over de perfecte manier om straks, wanneer de lente weer aanbreekt, van de buitenlucht te genieten. Als u op zoek bent naar een stukje paradijs in uw eigen achtertuin, dan is onze aluminium pergola met zonnedoek uw antwoord op die zoektocht. Laat ons van Top Veranda's u meenemen op een creatieve reis door de wereld van de pergola en het harmonicahoek, w...

Lees meer...
Ontdek de overstekende terrasoverkapping

Het is tijd om ons te verdiepen in een gloednieuwe trend die de wereld van de buitenruimtes op zijn kop zet: overstekende overkappingen. Als u van plan bent om uw buitenruimte te upgraden met een terrasoverkapping, dan bent u hier aan het juiste adres voor een flinke portie inspiratie. Deze innovatieve constructie biedt een unieke oplossing om te genieten van uw tuin en terras, zelfs wanneer Moeder Natuur haar grillige buien heeft. La...

Lees meer...
Tuinkamer als ideale thuiskantoor

Ontdek efficiënt werken in rust en stijl!

...Lees meer...
HEEFT U EEN VRAAG OVER ONZE SERVICE?

Ons team staat voor u klaar!

Contact & openingstijden